joi, 17 septembrie 2009

Tocăniţă de ghebe

Ingrediente:
3 kg ghebe,
2 cepe,
sare,
100 ml ulei.

Ghebele se aleg, se curăţă de codiţe şi se spală cu multă apă rece.
În ultima apă, puneţi puţin oţet.

Se toacă ghebele mărunt şi se pun pe foc mic (fără apă) cu puţină sare şi se fierb 10-12 minute.

Se curăţă o ceapă, se taie peştişori şi se rumeneşte în puţin ulei.

Se adaugă peste ghebe şi se mai clocotesc împreună câteva minute.
Se servesc cu mujdei de usturoi sau se face un sos alb cu o lingură de făină şi 400 ml smântână.
Se fierb împreună 3-4 minute apoi se trage tocăniţa de pe foc
şi se pune mult pătrunjel verde tocat mărunt.
Sunt foarte bune calde, cu mămăligă rece sau reci, cu mămăligă fierbinte.

Spor la lucru şi poftă bună!

2 comentarii:

Ce bunatate ..ce pofta mi-ai facut la ora asta!!!
Multumesc pentru premiu, acum l-am vazut...am fost plecata si nu prea am avut timp sa vizitez blogurile!
O duminica placuta!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More