300 gr fasole boabe,
1 ceapă mare,
1 morcov mare,
1 ardei capia roşu,
2 roşii potrivite,
4-5 linguri ulei,
1 gutuie mare,
sare,
6-7 boabe de piper,
leuştean,
tarhon.
1 ceapă mare,
1 morcov mare,
1 ardei capia roşu,
2 roşii potrivite,
4-5 linguri ulei,
1 gutuie mare,
sare,
6-7 boabe de piper,
leuştean,
tarhon.
Se aleg boabele de fasole, se spală bine şi se pun la înmuiat peste noapte,
în apă cu puţin bicarbonat de sodiu alimentar.
în apă cu puţin bicarbonat de sodiu alimentar.
A doua zi, se spală bine şi se pune la fiert în apă rece.
Când a dat în clocot se schimbă apa cu alta, curată dar fierbinte şi se continuă fierberea.
Când a dat în clocot se schimbă apa cu alta, curată dar fierbinte şi se continuă fierberea.
Între timp se curată zarzavatul şi se taie cubuleţe.
Când fasolea este 3/4 fiartă, se adaugă ceapa şi morcovul.
După câteva clocote se pune ardeiul, boabele de piper şi roşia.
După câteva clocote se pune ardeiul, boabele de piper şi roşia.
Se mai dau câteva clocote apoi se stinge focul şi se presară leuştean şi tarhon, tocat marunt.
Se poate fierbe fasolea în supă de carne (coastă sau ciolan de porc, afumate).
Restul etapelor sunt aceleaşi.
Gutuia îi dă ciorbei un gust acrişor şi o aromă deosebită.
Se poate servi într-o pâinică graham căreia i-aţi tăiat un capac
şi după ce aţi îndepărtat tot miezul.
Spor la lucru şi poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu