luni, 21 septembrie 2009

Ciorbă de burtă


Ingrediente:
2 kg burtă prefiartă,
os de vacă (de la picior),
o radăcină de pătrunjel,
doi morcovi,
o ţelină mică,
2 cepe,
câteva boabe de piper,
două gălbenuşuri,
o jumătate de gogosar (în oţet)
3-4 linguri de smântână fermantată (groasă),
1 lingură făină,
sare şi oţet - după gust.


Se pune la fiert osul de vacă în apă cât să îl acopere.
Se adună spuma cât mai des. Când aţi obţinut o supă consistentă, scoateţi oasele şi
adăugati in supa concentrată: burta dezgheţată şi legumele întregi, spălate şi curăţate de coji.


După ce au fiert legumele, scoateţi-le din oală.
Morcovii îi mixaţi fin şi îi adăugaţi în oală.
Taiaţi gogoşarul fideluţă şi puneţi-l în oală.
Trageţi oala de pe foc şi adăugaţi gălbenuşurile batute cu făina şi smântâna.


Serviţi fierbinte, cu pasta de ardei iuti, smântâna, oţet, piper sau chiar cu mujdei de usturoi.

Spor la lucru şi poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More