luni, 28 septembrie 2009

Mâncare de gutui


Ingrediente:
2 kg gutui,
200 gr zahăr,
100 ml ulei,
50 gr făină,
100 ml vin alb.


Gutuile cu tot cu coajă, se spală foarte bine şi se şterg cu un şervet de bucătărie.
Se taie apoi în sferturi şi se curăţă de seminţe şi de partea tare din apropierea lor,
apoi se taie felii potrivite, ca acelea de portocală.

Se trec feliile pe rând, prin făină şi tot pe rând se prăjesc în ulei bine încins apoi se scot în alt vas.

În uleiul rămas, se pune restul de făină şi zahărul şi se amestecă pe foc
până începe să se caramelizeze zahărul.
Se stinge cu 100 ml. vin amestecat cu 300 ml. apă şi se mai dau câteva clocote,
amestecând ca să nu se facă cocoloase.
Se toarnă peste gutuile prajite şi se mai clocotesc împreună câteva minute.

Se serveste caldă sau rece.
Se poate pregăti şi cu carne - de preferat, afumată, de porc.

Spor la lucru şi poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More