marți, 29 septembrie 2009

Plăcintă cu mere

Ingrediente:
1 cană lapte fiert,
1 cană ulei,
1 cană zahăr tos,
2 ouă,
2 plicuri amoniac alimentar,
coaja de la o lamâie,
zeama de la o jumătate de lamâie,
aprox. 1 kg.făină (000).

Pentru umplut:
1,5 kg. mere,
8-10 linguri de zahăr tos,
un plic de vanilie,
2 beţe de scorţişoară,
o lingură scorţişoară măcinată.

Merele se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-o oală cu fundul dublu-de preferat, se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se scad impreună pe foc mic. Cănd şi-au schimbat culoarea şi devin ca o pastă, se trag de pe foc, se amestecă cu vanilia şi cu scortişoara măcinată.


Pentru foaie: amestecaţi ouăle puţin cu zahărul. Turnaţi uleiul odată şi amestecaţi energic...

... adăugaţi laptele, coaja de lămâie şi amoniacul stins în zeama de lamâie.
Adăugaţi făină cât să obţineţi un aluat potrivit de tare.


Împărţiţi aluatul rezultat în două.


Dintr-o jumătate, intindeţi o foaie pe fundul tăvii şi înţepaţi-o din loc în loc cu o furculiţă...


... aşezaţi merele în strat umiform, apoi...


... puneţi deasupra foaia pe care aţi întins-o din a doua jumătate de aluat.
Înţepaţi cu o furculiţă prin toate straturile, apoi...


... coaceţi la foc moderat, în cuptorul preîncălzit, aprox.40 de minute.


Lăsaţi să se răcească şi tăiaţi-o (cu un cuţit bine ascuţit) în bucăţi potrivite.
Pudraţi plăcinta cu zahar vanilat.

Spor la lucru şi poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More