sâmbătă, 26 septembrie 2009

Orez cu prune

Ingrediente:
600 gr prune deshidratate
300 gr orez,
100-150 gr zahăr,
100 ml ulei,
coajă de lămâie,
un băţ de scorţişoară,
sare.


Alegem prunele de codiţe şi eventualele impurităţi, le spălăm în câteva ape călduţe,
apoi le punem la fiert în apă curată şi le dăm câteva clocote.
Le lăsăm să se răcească, apoi, le scoatem din apa în care au fiert (pe care o păstrăm!)
şi scoatem sâmburii.
Punem prunele la loc în apa în care au fiert, adaugăm orezul (ales şi spălat în câteva ape),
(proporţia: 1măsură orez - 3 măsuri lichid),
puţină sare, coaja întreagă (nerasă) de la o jumătate de lămâie şi eventual un băţ de scorţişoară.

Lăsăm să dea un clocot şi adăugăm zahărul caramelizat stins cu zeama în care au fiert prunele.
Se amestecă uşor şi se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, aprox. 40 de minute.
Nu mai amestecaţi!
Când orezul este gata fiert, scoateţi coaja de lămâie şi băţul de scorţişoară.


Se serveşte rece.
Se poate pregăti şi cu carne de porc, de preferinţă afumată!

Spor la lucru şi poftă bună!



0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More