miercuri, 2 septembrie 2009

Sărăţele


Ingrediente:
200 gr unt,
200 gr telemea sărată,
1 ou pentru aluat+1 ou pentru uns,
10 gr drojdie de bere,
100 gr caşcaval,
seminţe de susan,
seminţe de mac,
aprox. 250 gr faină.


Amestecaţi untul până se albeşte şi creşte în volum. Adăugaţi brânza rasă, oul şi
drojdia de bere sfărâmată între degete. Încorporati faină cât să obţineţi un aluat bun de frământat. Lăsaţi aluatul să se odihnească pe masa din bucătărie, timp de o oră.


Întindeţi o foaie de aprox 0,5 cm grosime, din care tăiaţi cu ruleta, fâşii
de 15 cm lungime şi 1,5 cm lăţime.
Ungeţi cu ou bătut şi presăraţi cu caşcaval ras, cu seminţe de susan sau mac.
Coaceţi max.10 minute la foc mic.


Lasaţi să se răcească pe un grătar - ca să nu se curbeze,
apoi desfaceţi sărăţelele şi aşezaţi-le pe un platou.


Pot fi folosite ca aperitiv sau drept gustare ori se ronţăie la un pahar cu bere.

Spor la lucru şi poftă bună!


1 comentarii:

Artisto, mistoace rau ti-au iesit. Te asteapta 2 premii mumoase la mine ! Cami

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More