marți, 13 octombrie 2009

Praz umplut

Ingrediente:
2 legături de praz mai gros,
300 gr carne tocată,
80 gr orez,
1 ou,
1-2 cepe,
2 linguri legume deshidratate,
1 lingură frunze de cimbru uscate,
2-3 linguri pastă de tomate,
200 ml vin alb demidulce,
200 ml apă,
1 linguriţă piper măcinat,
1 foaie de dafin.


Orezul se pune la umflat în puţină apă clocotită, împreună cu legumele deshidratate.

Se amestecă carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocată mărunt, cu cimbrul, sarea şi piperul.

Prazul se curăţă şi se taie bucăţi de 10 cm lungime (din partea cea mai groasă).
Bucăţile de praz se opăresc în apă cu sare timp de câteva minute după care se trec prin apă rece

şi apoi se scoate mijlocul (cu grijă, în aşa fel încât să rămână nişte tuburi cu 2 invelişuri).

Se umplu tuburile de praz cu acest amestec ...

... şi se aşează într-o tavă care rezistă la căldura cuptorului.

Se desface pasta de roşii în puţină apă rece, se adaugă vinul şi restul de apă -
cât să fie acoperite tuburile de praz. Se pune şi frunza de dafin.

Se fierbe în cuptor până când sosul scade - aprox. 40 de minute.

Spor la lucru şi poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More