Ingrediente pentru blat:
7 ouă,
7 linguri zahăr,
7 linguri nucă măcinată,
2 linguri faină,
2 linguri cacao,
1 plic praf de copt,
2 plicuri zahăr vanilat.
7 ouă,
7 linguri zahăr,
7 linguri nucă măcinată,
2 linguri faină,
2 linguri cacao,
1 plic praf de copt,
2 plicuri zahăr vanilat.
Ingrediente pentru cremă:
2 ouă,
1 plic budincă de vanilie,
11 linguri zahăr,
400 ml lapte dulce,
1 pachet margarină,
1 pachet unt (80% grăsime),
2 linguri cacao,
esenţă de vanilie,
200 gr nucă de cocos rasă.
3 pachete biscuiţi "Petit beurre"
1 cană lapte dulce fiert,
4 linguri Inka,
1 lingură zahăr.
2 ouă,
1 plic budincă de vanilie,
11 linguri zahăr,
400 ml lapte dulce,
1 pachet margarină,
1 pachet unt (80% grăsime),
2 linguri cacao,
esenţă de vanilie,
200 gr nucă de cocos rasă.
3 pachete biscuiţi "Petit beurre"
1 cană lapte dulce fiert,
4 linguri Inka,
1 lingură zahăr.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri.
Batem albuşurile, spumă tare, cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Batem albuşurile, spumă tare, cu jumătate din cantitatea de zahăr.
Frecăm gălbenuşurile cu restul zahărului până compoziţia devine alifioasă,
se albeşte iar zahărul se topeşte.
se albeşte iar zahărul se topeşte.
Punem aluatul în tava (25/35cm) îmbrăcată cu hârtie de copt.
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25minute, la foc potrivit.
Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25minute, la foc potrivit.
Tăiem untul şi margarina şi le punem la topit tot pe baie de aburi.
Lăsăm apoi să se răcească şi scurgem toată apa tehnologică care s-a separat prin încălzire.
Frecăm spumos cu esenţa de vanilie.
Lăsăm apoi să se răcească şi scurgem toată apa tehnologică care s-a separat prin încălzire.
Frecăm spumos cu esenţa de vanilie.
Amestecăm ouăle cu zahărul, praful de budincă şi laptele şi
fierbem pe baie de aburi până când compoziţia se întăreşte. Lăsăm să se răcească bine.
fierbem pe baie de aburi până când compoziţia se întăreşte. Lăsăm să se răcească bine.
Împărţim această cremă în două.
Într-una punem 150gr. nucă de cocos măcinată, iar în cealaltă, pudră de cacao cernută.
Într-una punem 150gr. nucă de cocos măcinată, iar în cealaltă, pudră de cacao cernută.
Pentru stropit biscuiţii :
amestecăm inka cu zahărul şi diluăm cu lapte călduţ. Lăsăm să se răcească.
amestecăm inka cu zahărul şi diluăm cu lapte călduţ. Lăsăm să se răcească.
Asamblarea prăjiturii:
Peste blatul răcit se întinde crema cu cocos.
Se asează 3 straturi de biscuiţi, pe care îi stropim cu lapte amestecat cu inka.
Peste blatul răcit se întinde crema cu cocos.
Se asează 3 straturi de biscuiţi, pe care îi stropim cu lapte amestecat cu inka.
Presărăm cu nuca de cocos rasă.
Lăsaţi prăjitura la frigider câteva ore ca să se racească bine (de preferat peste noapte).
Tăiaţi-o cu un cuţit foarte bine ascuţit.
6 comentarii:
Trebuie sa fie delicioasa..arata tare bine!!
Cand ai timp ,ai un premiu de ridicat !
O seara buna!
Daca nu ar fi caloriile care ne omoara...as dulceri in fiecare zi. Foarte frumoasa prezentare ! o seara placuta si salutari din Hamburg! Cami
Te saluta un mare amator de dulciuri si prajituri.Se poate observa asta in profil..O dulce si frumoasa prezentare!Succes pe mai departe!
:) Bine ai venit, Alex!
Multumesc pentru sustinere!
arata tare bine prajitura ta si as vrea sa o fac dar nu stiu ce e "inka"?
Draga Lili,
INKA este un inlocuitor al cafelei. Ea nu contine cafeina. Este o pulbere facuta din cicoare, secara si sfecla de zahar - toate prajite.
In locul ei, in pregatirea prajiturii, poti sa folosesti cafeaua instant. Nu strica insa sa incerci si Inka - se gaseste in supermaket-uri la raionul de cafea sau in magazine de delicatese.
Prajitura este intr-adevar delicioasa ;)
Trimiteți un comentariu