vineri, 9 octombrie 2009

Cornuleţe cu gem


Ingrediente pentru aluat:
1 cană apă,
sucul unei jumătăţi de lamâie,
coaja unei lamâi,
1/2 cană ulei,
1/2 cană zahăr,
1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar,
25 gr drojdie proaspătă,
făină (000) cât cuprinde.

Pentru umplut:
gem de prune,
miez de nucă, măcinat.

Pentru pudrat: zahăr farin, vanilat.

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat şi apoi se adaugă făină
cât să rezulte un aluat pe care îl frământaţi 5-10 minute.
Lăsaţi aluatul să crească, acoperit, în bucătărie. Când şi-a dublat volumul...


... întindeţi foi dreptunghiulare, groase de 2-3mm, pe care le tăiaţi in triunghiuri.
La mijlocul fiecărui triunghi, puneţi gem amestecat cu nuci macinate, apoi rulaţi cornuleţe,
pe care le coaceţi 10-12min. la foc potrivit.


Cât sunt calde, pudraţi-le cu zahăr vanilat!


Sunt foarte bune atât calde, cât şi reci...


... ca mic dejun sau ca gustare la şcoală ori serviciu...

Eu personal le prefer alături de o cană cu lapte.

Spor la lucru şi poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More