2 ouă,
6 linguri zahăr tos,
9 linguri ulei,
1 linguriţă amoniac alimentar,
sucul unei jumătăţi de lămâie,
coaja de la 1/2 lămâie,
făină.
6 linguri zahăr tos,
9 linguri ulei,
1 linguriţă amoniac alimentar,
sucul unei jumătăţi de lămâie,
coaja de la 1/2 lămâie,
făină.
Ingrediente pentru cremă:
200gr unt (80%grăsime),
300 gr zahăr tos,
4 linguri făină sau amidon alimentar,
1+1 cană apă,
o fiolă esenţă de rom.
Ingredientele pentru fursecuri se amestecă în ordinea enumerării.
300 gr zahăr tos,
4 linguri făină sau amidon alimentar,
1+1 cană apă,
o fiolă esenţă de rom.
Ingredientele pentru fursecuri se amestecă în ordinea enumerării.
Făina se adugă până în momentul în care aluatul nu se mai ţine de mână.
Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme...
Zahărul se pune într-o oală, de preferat cu fundul dublu, împreună cu o lingură de apă,
până când se topeşte şi capătă o culoare frumoasă de caramel.
Se stinge cu o cană de apă şi se lasă pe foc mic, să se dizolve tot caramelul -
care în contact cu apa rece, s-a solidificat.
Făina (sau amidonul) se desfac într-o cană cu apă rece.
De preferat, făina se cerne înainte de această operaţiune, ca să nu se facă cocoloaşe.
Se toarnă făina peste sosul caramel şi se fierb împreună, la foc mic, aprox. 15 minute.
Nu uitaţi să amestecaţi destul de des.
Se lasă să se răcească bine.
până când se topeşte şi capătă o culoare frumoasă de caramel.
Se stinge cu o cană de apă şi se lasă pe foc mic, să se dizolve tot caramelul -
care în contact cu apa rece, s-a solidificat.
Făina (sau amidonul) se desfac într-o cană cu apă rece.
De preferat, făina se cerne înainte de această operaţiune, ca să nu se facă cocoloaşe.
Se toarnă făina peste sosul caramel şi se fierb împreună, la foc mic, aprox. 15 minute.
Nu uitaţi să amestecaţi destul de des.
Se lasă să se răcească bine.
Dacă vreţi, mai puteţi adauga esenţă de rom.
8 comentarii:
Buna,Alina!
Cu siguranta voi incerca si eu aceasta reteta pentru ca mi se pare interesanta...Felicitari pentru ca ai avut atata rabdare sa ne prezinti in imagini reteta!
O zi frumoasa,
Irina
Buna, Irina!
Sunt foarte bune fursecurile ... copiii mei, le adora!
Cat despre poze...mai toate retetele au poze multe...
Ce sa fac? Fotografia este una dintre pasiunile mele :P
O zi buna si te mai astept in vizita :D
Buna seara Alina! Frumoasa prezentare!Felicitari!Privindu-le, ma fac sa salivez..Ce norocosi sunt copiii tai!!!
Buna, Alex!
Jursecurile sunt foarte usor de facut... n-ai curaj sa incerci?
:D
Buna, Alina! Voi incerca,cu siguranta..Multumesc!
Alex, incearca intai cu jumatate de compozitie si ai grija sa nu se arda zaharul :P va avea un gust amar si vei fi dezamagit!
Astept sa-mi spui cum ti-ai iesit fursecurile!
O zi buna! :)
Cred ca le voi incerca in varianta propusa de tine ... cu foile :) e mai usor pentru mine :D
Pupice , si o Duminica frumoasa iti(va)doresc !
Sunt bune oricum!
Te astept cu impresii dupa degustare :D
Trimiteți un comentariu