duminică, 11 octombrie 2009

Plăcintă cu carne


Ingrediente:
o ceaşă apa rece,
2 linguri suc de lamâie,
o ceaşcă ulei vegetal,
1 linguriţă coajă rasă de lamâie,
1 lingură zahăr,
1 lingură rasă sare,
1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar,
făină (000) - aprox. 800gr.

500 gr carne slabă,
ceapă,
mărar şi pătrunjel,
sare şi piper după gust,
3 ouă - unul îl folosiţi ca să ungeţi plăcinta înainte de a o pune la cuptor.


Cerneţi făina şi turnaţi în mijloc, apa amestecată cu zahărul şi drojdia.


După ce a crescut puţin maiaua, adăugaţi celelalte ingrediente
şi frământaţi un aluat elastic, pe care îl lăsaţi acoperit, la loc călduţ, până când...


... creşte în volum. Câtă vreme creşte aluatul...


...pregătiţi umplutura, astfel: tocaţi mărunt carnea...


...tocaţi ceapa şi verdeaţa...


... căliţi uşor carnea, apoi adăugaţi ouăle bătute, ceapa, verdeaţa.
Potriviţi de sare şi piper.


Întindeţi o foaie din trei sferturi de aluat.
Puneţi amestecul de carne şi deasupra asezaţi fâşii din aluatul rămas.
Ungeţi toată plăcinta cu ou bătut cu puţină sare.


Daţi la cuptor, la foc potrivit, aprox. 40 de minute.


Tăiaţi cu un cuţit bine ascuţit în bucăţi potrivite...


Serviţi caldă sau rece, cu sos picant sau fară.
Poate fi luată la pachet la serviciu sau la şcoală.
Poate fi fel principal sau doar gustare.


Spor la lucru şi pofta bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More