marți, 4 august 2009

Salată cu vinete şi roşii

Iată reţeta unei delicioase salate numai bună pentru zilele acestea deosebit de călduroase.

Ingrediente:
o vânătă,
două roşii,
o ceapă,
o legătură de pătrunjel,
100 ml ulei,
50 gr seminţe de susan.


Curăţaţi vânăta de coajă, apoi taiaţi-o cubuleţe pe care le puneţi
pentru o jumătate de ora în apă sărată...


... scurgeţi cuburile de vânătă de apa în care au stat şi puneţi-le
în aparatul de gătit cu aburi pentru 20 de minute...


... între timp, tocaţi ceapa mărunt şi puneţi-o împreună cu uleiul şi puţină apă
într-o tigaie de teflon pe foc potrivit. Când ceapa a devenit sticloasă...


... adăugaţi roşiile curăţate de coji şi de seminţe şi tocate mărunt...


... după câteva minute adăugaţi vinetele şi seminţele de susan...


... apoi pătrunjelul tocat mărunt.
Fierbeţi până scade sucul lăsat de roşii...


Serviţi pe felii de pâine albă, proaspătă.


Spor la lucru şi poftă bună!

2 comentarii:

Alina te asteapta un premiu la mine pe blog, te invit sa-l ridici.
Pupici!

Multumesc, Meli!
Sunt foarte surprinsa! N-am mai luat un premiu de cand eram la scoala...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More