joi, 27 august 2009

Mâncare de ardei copţi

Ingrediente:
piept de pui,
ardei gras,
ardei capia roşu,
ceapă roşie,
roşii,
1 lingură ulei,
sare,
piper,
pătrunjel,
ghimbir ras.

Tăiaţi pieptul de pui cubuleţe, presăraţi-l cu sare şi piper şi
lăsaţi-l la rece până pregătiţi legumele.

Coaceţi ardeii pe foc iute. Presăraţi-i cu sare grunjoasă, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se răcească.

Puneţi carnea pe foc cu o lingură de ulei şi gătiţi pâna işi schimbă culoarea.

Curăţaţi ardeii de coji şi seminţe, apoi taiaţi-i fâşii.
Tocaţi ceapa peştişori.

Adăugaţi ceapa şi continuaţi să gătiţi până ceapa devine aurie.

Adăugaţi roşiile tăiate şi fierbeţi până acestea formează un sos.

Puneţi ardeii şi sucul pe care şi l-au lăsat.
Potriviţi de sare, piper şi dacă vă place, puneţi şi ghimbir ras.
Lăsaţi pe foc mic până scade puţin sosul format de legume.

Se poate pregăti şi fără carne.Este la fel de bună atât caldă cât şi rece!

Spor la lucru şi poftă bună!

2 comentarii:

Alina zilele trecute si eu am facut tocanita de ardei copti...yammy e atat de delicioasa...arata minunat!

Eu ador ardeii copti! Iar tocanita asta este de-a dreptul delicioasa. Mie, mi se pare mancarea perfecta :P

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More