luni, 17 august 2009

Piersici

Ingrediente pentru piersici:
2 oua,
6 linguri zahar tos,
9 linguri ulei,
1 lingura lapte praf,
coaja rasa de lamaie,
sucul unei jumatati de lamaie,
o lingurita cu varf de bicarbanat de amoniu alimentar,
faina.

Pentru umplutura:
cateva linguri cu gemul preferat
si partea scobita din mijlocul piersicilor,
1/2 lingurita esenta de migdale.




Se amesteca toate ingredientele mentionate si se framanta un aluat tare.
Se imparte aluatul in parti egale, din care se modeleaza suluri cu diametrul de aprox. 1 cm.
Se taie bucati egale de aluat, care se rotunjesc intre palme rezultand mici sfere...


... acestea se pun in tava, pe hartie de copt si se dau la cuptor aprox 12 minute, la foc mic...


... dupa ce s-au copt si cat nu s-au racit inca, se scobesc cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit.
Partea scobita nu se arunca! O vom folosi la crema pentru umplut.


Partea scobita se sfarama cu o furculita apoi se amesteca cu cateva linguri
din gemul preferat si putina esenta de migdale.
Cu aceasta, umpleti jumatatile de piersica.


Se lipesc jumatatile doua cate doua, apoi vopsiti-le cu ajutorul unei pensule
si apoi treceti piersica prin zahar tos cu cristalul mare.
Pentru rosu am folosit sirop de afine
iar pentru verde am facut o fiertura groasa cu frunze de spanac.
(Spanacul are un gust neutru si nu va altera gustul prajiturii.)


Asezati piersicile pe farfurie.


Sunt mai bune a doua zi, cand s-au asezat aromele iar gemul a inmuiat putin aluatul.


Spor la lucru si pofta buna!

1 comentarii:

superb blogul

Daca ai banner pt blogul tau sa mi+l trimiti, pana atunci esti la membrii


multumesc si continua sa promoveyi miscarea

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More