luni, 24 august 2009

Dulceaţă de mure


Ingrediente:
3 farfurii adânci (pline cu vârf) cu mure,
1 kg zahăr tos (cu cristalul mare),
o lamâie.

Murele se aleg de impurităţi, se spală şi se pun intr-o oală
în straturi alternative de fructe şi zahăr. Se lasă la frigider până a doua zi...


... când se pun pe foc potrivit până dau în fiert.
În acest moment, mărim focul astfel încât dulceaţa să fiarbă în clocote.
Adăugăm lămâia spălată si tăiată felii, apoi fiecare felie tăiată in sferturi...


Se încearcă dulceaţa astfel:
când volumul a scăzut la jumătate, se ia o linguriţă din sirop si se răceşte.
Apoi se picură pe marginea farfuriei din siropul rece.
Dacă picătura îşi menţine forma şi nu se împrăştie, atunci dulceaţa este gata.


Se toarnă fierbinte in borcane curate şi uscate, se pun capace şi se lasă să se racească
în bucătărie. Borcanele reci se depoziteaza in camara rece si bine aerisită.


Se serveşte cu apă rece sau se foloseşte pentru umplut clătite sau rulade.
In acelaşi fel se procedează şi cu zmeura, căpşunele, cireşele negre, vişinele.
Dacă v-am trezit curiozitatea, vă doresc spor la lucru şi poftă buna!

2 comentarii:

si eu incondeiez oua si dak vrei sa colaboram ai e-mailul meu kpsunyk.dulcik@yahoo.com

Ionela, multumesc de vizita!
Te mai astept oricand cu placere!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More