duminică, 4 iulie 2010

Prăjitură cu caise


E vremea fructelor și marea majoritate a deseturilor pun în evidență
savoarea și aroma roadelor pline de soarele verii...
Pentru exemplificare, vă invit să pregătim împreună o prajitură cu caise!

Ingrediente:

6 ouă,
100 gr. unt,
12 linguri zahăr,
15 linguri făină,
un praf de copt,
un plic de zahăr vanilat,
o linguriță esență de rom,
2 linguri griș,
1 linguriță scorțișoară,
500 gr. fructe (caise, vișine, prune),
zahăr pentru pudrat.

Tăiați fructele în jumătăți apoi curățați-le de sâmburi.

Așezați-le cu partea tăiată în sus și pudrați-le cu scorțișoară.
Se păstrează la rece până pregătiți aluatul.

Bateți albușurile spumă tare cu zahărul și zahărul vanilat.

Amestecați gălbenușurile cu untul topit (răcit) și esența de rom.

Amestecați cele două compoziții apoi adăugați făina cernută cu praful de copt.
Turnați aluatul într-o tavă (25/35cm) îmbrăcată cu hârtie de copt.

Așeazați fructele cu partea tăiată în jos, după ce le-ați pudrat cu griș (numai pe tăietura).

Coaceți 20 minute în cuptorul preîncălzit, la foc mic.
Lăsați să se răcească în bucătărie.

Pudrați cu zahăr vanilat.

Tăiați în formă de pătrat așa încât să aveți un fruct în mijlocul pătratului sau...


...tăiați pătratul pe diagonală ca să se vada fructul.


Spor la lucru și poftă bună!

2 comentarii:

foarte faina prajitura.arata minunat si la cat de parfumate sunt caisele sunt sigura ca a fost un deliciu.pupicei

Multumesc Sarah!
Prajiturilor cu fructe cu greu le pot rezista ;)
O zi placuta si plina de soare!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More