1kg de zmeură foarte coaptă,
1 kg de zahăr tos (cu cristalul mare).
Zmeura se alege de impurități și se spală scurt sub jet de apă rece.
1 kg de zahăr tos (cu cristalul mare).
Zmeura se alege de impurități și se spală scurt sub jet de apă rece.
Se pune apoi într-o oală (cu fundul dublu - de preferat), la foc mic,
ca să se înmoaie și să-și lase mai bine sucul...
... apoi se pasează printr-o strecurătoare deasă - cât să nu treacă și semințele.
Se folosesc aceleași cantități de suc de zmeură și de zahăr.
Se fierbe pe foc mic, amestecând ca să nu se prindă jeleul.
Se fierbe până scade compoziția la jumătate și se probează
picurând jeleu rece pe o farfurie .
Dacă picătura își păstrează forma bombată atunci jeleul este gata.
Puneți jeleul cald în borcane proaspăt spălate și bine uscate.
Puneți capace și puneți la păstrat in camara rece și întunecoasă.
Se poate păstra pană la 6-8 luni.
Puneți capace și puneți la păstrat in camara rece și întunecoasă.
Se poate păstra pană la 6-8 luni.
Se folosește pentru glazurarea prăjiturilor sau se servește pur și simplu alături de
un pahar cu apă rece.
Spor la lucru și poftă bună!
un pahar cu apă rece.
Spor la lucru și poftă bună!
1 comentarii:
foarte buna reteta.jeleul tau este un topping perfect pentru inghetata.ador zmeura dar la mine se vinde la pachetel de 250 de grame si costa vreo cativa euro pachetul asa ca imi pun pofta in cui .pupici
Trimiteți un comentariu