miercuri, 23 iunie 2010

Dulceață de cireșe


Ingrediente:
3kg. cireșe cu sâmburi,
2kg. zahăr cu cristalul mare,
sucul de la o lămâie.

Spălați cireșele sub jet de apă, curățați codițele și scoateți sâmburii...


... amestecați fructele cu zahăr apoi lăsați la frigider până a doua zi - când
puneți oala pe foc moderat și amestecați din când în când să nu se prindă dulceața.


... când siropul lăsat de fructe a scăzut la jumătate...


... puneți dulceața fierbinte, în borcane proaspăt spălate și bine uscate,


puneți capace și lăsați borcanele să se răcească, pe masa din bucătărie -
bineînțeles răsturnate (adică sprijinite în capac -
metoda aceasta ajută la formarea vidului)


După ce s-au răcit, puneți capace din hârtie - care vă folosesc și drept etichete...


Această rețetă o puteți folosi pentru a pregăti
dulceață din vișine ori din cirese amare!


Spor la lucru și poftă bună!

1 comentarii:

imi place atat de mult dulceata de cirese!este foarte simpla reteta propusa de tine ,merita incercata!o seara minunata iti doresc!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More