Ingrediente:
3kg. cireșe cu sâmburi,
2kg. zahăr cu cristalul mare,
sucul de la o lămâie.
Spălați cireșele sub jet de apă, curățați codițele și scoateți sâmburii...
... amestecați fructele cu zahăr apoi lăsați la frigider până a doua zi - când
puneți oala pe foc moderat și amestecați din când în când să nu se prindă dulceața.
... puneți dulceața fierbinte, în borcane proaspăt spălate și bine uscate,
puneți capace și lăsați borcanele să se răcească, pe masa din bucătărie -
bineînțeles răsturnate (adică sprijinite în capac -
metoda aceasta ajută la formarea vidului)
bineînțeles răsturnate (adică sprijinite în capac -
metoda aceasta ajută la formarea vidului)
1 comentarii:
imi place atat de mult dulceata de cirese!este foarte simpla reteta propusa de tine ,merita incercata!o seara minunata iti doresc!
Trimiteți un comentariu