joi, 8 aprilie 2010

Ciorbă de lobodă cu omletă

Ingrediente:
o poală de lobodă (roșie de preferat),
o ceapă roșie (uscată),
doi morcovi (noi),
o rădăcină de pătrunjel (mai subțirică),
o rădăcină de păstârnac (partea dinspre vârf),
o mână de orez,
o lingură de pastă de tomate,
2 linguri de ulei,
3 l apă,
sare - după gust,
2 ouă - pentru omletă,
oțet aromat pentru acrit - după gust.

Spălați legumele.
Curățați-le de coajă și apoi taiați felii de 2-3 mm grosime rădăcinoasele
iar ceapa tocați-o mărunt.
Alegeți frunzele de tulpină, dar păstrați și o parte din aceasta
mai ales din partea superioară a plantei.
Spălați frunzele în mai multe ape.

Puneți apa la fiert. Când clocotește adăugați legumele tocate.
Puneți un capac și fierbeți 8-10 minute.
Adăugați loboda tocată fâșii de aprox. 1 cm. , orezul ales și spălat în câteva ape
și pasta de tomate. Mai fierbeți încă 10 minute.
Potriviți de sare și stingeți focul.

Din ouă faceți o omletă simplă pe care o rulați și o tăiați fâșii subțiri.

Serviți ciorba caldă sau rece, dulce sau acrită cu oțet aromat,
împreună cu fâșii de omletă.

Poftă bună!

6 comentarii:

Cu prima ocazie cand gasesc loboda fac reteta ta de ciorba.Deocamdata am gasit macris, asa ca o sa fac ciorba de macris.
O zi frumoasa sa ai Alina.

Astept sa-mi spui daca ti-a placut ;)
Si macrisul este tare bun!
De fapt noi mancam toate balariile :))

O zi placuta si pentru tine!

Ia uite ce repede am revenit.
Premii din nou pentru tine.

Asta am gatit astazi. E delicioasa!!!! Multumesc pentru idee, chiar nu mai stiam ce sa mai gatesc.

Foarte bine arata!Si noua ne plac tare mult "balariile", cred ca o sa o incerc.Felicitari si pentru prezentare!

Scuze fetelor pentru absenta din ultime vreme :)

Micule - multumesc frumos, mereu te gandesti la mine :D

Diana - este foarte apreciata si la noi aceasta ciorba. Este tare gustoasa desi nu pare mare lucru.

Vio - esti o draguta! Multumesc pentru apreciere!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More