Ingrediente:
o poală de lobodă (roșie de preferat),
o ceapă roșie (uscată),
doi morcovi (noi),
o rădăcină de pătrunjel (mai subțirică),
o rădăcină de păstârnac (partea dinspre vârf),
o mână de orez,
o lingură de pastă de tomate,
2 linguri de ulei,
3 l apă,
sare - după gust,
2 ouă - pentru omletă,
oțet aromat pentru acrit - după gust.
o poală de lobodă (roșie de preferat),
o ceapă roșie (uscată),
doi morcovi (noi),
o rădăcină de pătrunjel (mai subțirică),
o rădăcină de păstârnac (partea dinspre vârf),
o mână de orez,
o lingură de pastă de tomate,
2 linguri de ulei,
3 l apă,
sare - după gust,
2 ouă - pentru omletă,
oțet aromat pentru acrit - după gust.
Spălați legumele.
Curățați-le de coajă și apoi taiați felii de 2-3 mm grosime rădăcinoasele
iar ceapa tocați-o mărunt.
Alegeți frunzele de tulpină, dar păstrați și o parte din aceasta
mai ales din partea superioară a plantei.
Spălați frunzele în mai multe ape.
Curățați-le de coajă și apoi taiați felii de 2-3 mm grosime rădăcinoasele
iar ceapa tocați-o mărunt.
Alegeți frunzele de tulpină, dar păstrați și o parte din aceasta
mai ales din partea superioară a plantei.
Spălați frunzele în mai multe ape.
Puneți apa la fiert. Când clocotește adăugați legumele tocate.
Puneți un capac și fierbeți 8-10 minute.
Adăugați loboda tocată fâșii de aprox. 1 cm. , orezul ales și spălat în câteva ape
și pasta de tomate. Mai fierbeți încă 10 minute.
Potriviți de sare și stingeți focul.
Din ouă faceți o omletă simplă pe care o rulați și o tăiați fâșii subțiri.
Puneți un capac și fierbeți 8-10 minute.
Adăugați loboda tocată fâșii de aprox. 1 cm. , orezul ales și spălat în câteva ape
și pasta de tomate. Mai fierbeți încă 10 minute.
Potriviți de sare și stingeți focul.
Din ouă faceți o omletă simplă pe care o rulați și o tăiați fâșii subțiri.
Poftă bună!
6 comentarii:
Cu prima ocazie cand gasesc loboda fac reteta ta de ciorba.Deocamdata am gasit macris, asa ca o sa fac ciorba de macris.
O zi frumoasa sa ai Alina.
Astept sa-mi spui daca ti-a placut ;)
Si macrisul este tare bun!
De fapt noi mancam toate balariile :))
O zi placuta si pentru tine!
Ia uite ce repede am revenit.
Premii din nou pentru tine.
Asta am gatit astazi. E delicioasa!!!! Multumesc pentru idee, chiar nu mai stiam ce sa mai gatesc.
Foarte bine arata!Si noua ne plac tare mult "balariile", cred ca o sa o incerc.Felicitari si pentru prezentare!
Scuze fetelor pentru absenta din ultime vreme :)
Micule - multumesc frumos, mereu te gandesti la mine :D
Diana - este foarte apreciata si la noi aceasta ciorba. Este tare gustoasa desi nu pare mare lucru.
Vio - esti o draguta! Multumesc pentru apreciere!
Trimiteți un comentariu