,Ingrediente:
un pachet de foi pentru placinta (filo),
150 gr miez de nuca,
150 gr zahar tos,
150 ml apa,
100 ml ulei vegetal,
esenta de rom,
2 pliculete cu zahar vanilat,
1/2 lingurita scortisoara macinata.
Foile de placinta se decongeleaza lent, in frigider...
un pachet de foi pentru placinta (filo),
150 gr miez de nuca,
150 gr zahar tos,
150 ml apa,
100 ml ulei vegetal,
esenta de rom,
2 pliculete cu zahar vanilat,
1/2 lingurita scortisoara macinata.
Foile de placinta se decongeleaza lent, in frigider...
... se ia o foaie, se unge cu ulei lasand neunsa o portiune
de aprox 2cm la unul din capete. Se indoaie foaia
lasand libera potiunea neunsa...
... se ruleaza pe un bat mai lung decat latimea foii si cu
diametrul de 1 cm. Portiunea neunsa nu se ruleaza...
... se aseaza pe hartie de copt, in tava,
stranse unele langa altele - ca sa isi pastreze
forma la copt...
... din apa si zahar fierbeti un sirop gros, in care adaugati:
esenta de rom, zaharul vanilat si scortisoara.
Miezul de nuca se marunteste intr-un mojar...
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu