Desi sarbatorile de iarna au trecut ... aproape ca a trecut si iarna :))
postez (abia acum) salata boeuf pe care am pregatit-o pentru masa de Craciun.
Sper sa foloseasca cuiva (candva) daca nu ca reteta in sine,
macar ca sursa de inspiratie in decorarea platoului ;)
Ingrediente:
un rasol de vaca - ca doar d-aia se cheama salata boeuf,
o radacina de pastarnac (aprox. 200 gr.),
500 gr. morcovi,
250 gr. cartofi,
100 gr masline negre,
100 gr. gogosari conservati in otet,
100 gr. castraveti conservati in otet,
1/2 lingurita piper boabe,
o frunza de dafin,
maioneza din doua galbenusuri fierte si unul crud,
sare - dupa gust.
Rasolul de vita se spala si se pune la fiert cu apa rece usor sarata.
Se aduna spuma ori de cate ori este nevoie si se sterg si peretii oalei cu un servet umed.
Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga boabele de piper, frunza de dafin,
pastarnacul si morcovii (spalate si curatate de coaja - eventual taiate pe jumatate).
Dupa aprox. 20 de minute se adauga si cartofii (spalati si curatati de coaja).
Daca legumele au fiert mai repede decat carnea, se scot si se lasa carnea sa fiarba bine
- pana cade de pe os.
Legumele si carnea se lasa sa se raceasca bine apoi se toaca marunt.
Se adauga gogosarii, castravetii si maslinele deasemeni tocate marunt.
Se amesteca toate, se potriveste de sare
apoi se amesteca cu jumatate din maioneza.
Se aranjeaza pe un platou si se decoreaza cu restul maionezei
si cu felioare de gogosar, castraveti, albusul de la oul fiert pentru maioneza, masline...
Spor la lucru si inspiratie la decorat :P
4 comentarii:
Oh, da, chiar ca-i frumos ornata!
Multumesc Ina :)
Ce prompta ai fost ;)
E modelul care-mi place cel mai mult pentru salata de boeuf.
Am sa iau modelul.
Te pup cu mult drag si-ti doresc o saptamana minunata.
:D ma bucur ca iti place si ca te-am inspirat
Trimiteți un comentariu