Ingrediente:
8 oua mari,
8 linguri (cu varf) zahar tos,
8 linguri iaurt natural,
8 linguri suc de lamaie,
1 lingura coaja rasa de lamaie,
1 lingura praf de copt,
10 linguri (cu varf) faina,
2 linguri (cu varf) amidon alimentar,
200 gr jeleuri cu lamaie.
Pentru glazurat:
4 linguri suc lamaie,
200 gr zahar pudra.
Amestecam cu telul sau mixerul (la viteza mica):
ouale intregi, zaharul, iaurtul, sucul de lamaie, coaja de lamaie.
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si le cernem in compozitia cu oua.
Amestecam cu lingura pana se omogenizeaza.
Turnam in 2 tavi mari de chec, imbracate cu hartie de copt.
Imprastiem pe deasupra jeleurile (se vor scufunda singure).
Coacem 40 de minute la foc moderat.
Le scoatem din tava si desfacem hartia de copt.
Le lasam sa se raceasca pe un gratar apoi le glazuram
cu zaharul amestecat cu sucul de lamaie.
Pofta buna!
8 comentarii:
inghit in sec cand ma uit la el,cu o cafeluta sau un ceai!!!!!
Si ce mai astepti?
Esti invitata mea! :D
tare bun e checul tau cu lamaie!
Si eu ma consider invitata si servesc o felie. Pup!
Minunat arata, am notat reteta.
Da ibricul ce fain ti-a iesit.Foarte talentata esti.
Te pup cu drag si-ti doresc seara faina.
Imi place lamaia foarte mult,deci si checul tau.Pup!
Arata atat de bine !!!ma uit la el si-nghit in sec, poate poate ii simt gustul hi,hi,.Super !
Ps:un premiu asteapta sa-l ridici la mine pe blog(in sectiunea premii).
pupici
Foarte bine arata ! :)
Trimiteți un comentariu