marți, 29 martie 2011

Tocană de legume

Ingrediente:
2 cepe,
cantităţi egale de: vânătă, morcov, dovlecel, cartof, mazăre,
doi ardei capia sau gogoşari,
ciuperci - cât de multe vă plac,
2-3 roşii,
o ceşcuţă de orez cu bobul rotund,
o legătură de pătrunjel,
100 ml ulei pentru prăjit,
sare şi piper - după gust.


Tăiaţi ceapa peştişori apoi o căliţi în puţin ulei până devine sticloasă.
Daţi roşiile pe razătoarea cu ochiuri mai şi puneţi la fiert impreună cu roşiile şi mazărea.
Tăiaţi cuburi de mărime potrivită: morcovii, cartofii, vinetele şi dovleceii.
Trageţi în puţin ulei aceste legume şi puneţi-le in sosul de roşii în următoarea enumerării.
Odată cu cartofii, adăugaţi şi orezul.
Pe măsură ce ajung la jumătate din fiert, adăugaţi leguma următoare.
Trageţi şi ciupercile in ulei şi puneţi-le la fiert in acelaşi timp cu dovleceii.
Incercaţi orezul dacă este fiert astfel: luaţi pe lingura cu care amestecaţi în mâncare, un bob de orez.
Zdrobiţi-l între degete. Dacă este moale, înseamnă că şi tocana este gata!
Potriviţi de sare si piper şi
trageţi de pe foc apoi presăraţi cu pătrunjel verde, tocat mărunt.


Se poate servi caldă sau rece.
Spor la lucru şi poftă buna!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More