vineri, 11 martie 2011

Salată de sfeclă roșie coaptă


Este o salată de sezon, care mie personal îmi place foarte mult
și care de multe ori constituie felul principal :D

Avem nevoie de sfeclă roșie,
sare - după gust,
suc de lămâie sau oțet,
hrean pasat sau semințe de chimion,
ulei (de care vă place).


Sfecla spălată o învelim în hârtie de copt
și apoi în folie de aluminiu.
Punem sfecla astfel înfofolită, într-o tavă pe care o punem
în cuptor, la foc moderat.
Sfecla de aprox. 0,5kg. se ține la cuptor aprox. 1 oră.


Se încearcă cu ajutorul unei frigărui.
Dacă aceasta pătrunde cu ușurință în sfeclă, aceasta este coaptă.
Se scoate tava de la cuptor și după ce s-a răcorit, se curăță de coajă...


... apoi se taie cubulețe, se taie fâșii sau se dă pe răzătoarea mare,
se potrivește de sare și se poate condimenta cu hrean
sau cu semințe de chimion ușor rumenite în tigaie (ca să se intensifice aroma).


Se potrivește gustul cu suc de lămâie sau cu oțet
și se poate adăuga ulei (de care preferați).


Se păstrează în borcane curate, la loc uscat și răcoros
(în beci sau frigider).

Poftă bună!

2 comentarii:

Alino, vin la tine sa maninc salata de sfecla, ca nu mai tin minte de citi ani nu am mai mincat... mi-ai facut pofta... Pupici !

Te astept!
Tocmai ce-am copt aseara inca o noua sarja :))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More