luni, 28 februarie 2011

Spanac cu carne


E vremea spanacului... semn că primăvara este pe-aproape!
Spanacul se gătește ușor și nouă ne place tare mult.
Acesta este unul din felurile în care îl pregătesc:
Avem nevoie de o legătură zdravănă de spanac proaspăt
(se poate folosi și din cel congelat sau la borcan),
200 gr carne de porc sau pasăre (se poate și fără!)
două cepe,
o ceșcuță smântână,
o lingură ulei vegetal,
o lingură făină (opțional),
o ceșcuță apă rece,
sare și piper - după gust.


Carnea spălată și curățată de pielițe se pune într-o tigaie cu lingura de ulei,
să se rumenească ușor. Apoi adăugăm ceapa tăiată peștișori
și lăsăm pe foc mic până ceapa devine transparentă.
Cât timp pregătim carnea...


... curățăm spanacul și îl spălăm în 4-5 ape reci,
ca să se ducă orice urmă de nisip.
Apoi îl rupem și îl punem peste carnea gătită.
Acoperim cu un capac și când frunzele s-au înmuiat,
adăugăm smântâna amestecată cu o ceșcuță de apă rece,
potrivim de sare și lăsăm să scadă la foc mic 4-5 minute.
Dacă vă place, puteți adăuga în smântână și o lingură de făină
(eu personal prefer fără!)


Se servește cald sau rece și bineînțeles cu
poftă bună!

2 comentarii:

arata foarte bine, tre sa fie si satioasa

Noua ne place tare mult mancarea de frunze :)))

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More