luni, 11 ianuarie 2010

Tort cu ciocolată și vișine


Ingrediente pentru blat:
6 ouă,
6 linguri zahăr,
6 linguri făină,
6 linguri nuci măcinate,
1 plic praf de copt,
1 plic vanilie,
coaja rasă de la o lămâie,
sucul de la 1/2 lămâie.

Separați albușurile de gălbenușuri.
Bateți albușurile (spumă tare) cu zahărul...

...amestecați gălbenușurile cu vanilia și coaja rasă de la o lămâie.
Stingeți praful de copt în jumătate din sucul de lămâie și adăugați-l în gălbenușuri.

Amestecați gălbenușurile în albușuri - cu grijă, să nu se lase.
Încorporați apoi făina și nuca măcinată.

Puneți aluatul într-o tavă rotundă (21 cm diametru) pe fundul căreia ați pus hârtie de copt. Pereții rămân neunși!
Coaceți 30 de minute în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.
Lăsați să se răcească în tavă.

Ingrediente pentru cremă :
1 pachet unt (80% grăsime),
1 pachet margarină,
4-5 linguri cremă de ciocolată (Finetti),
3-4 linguri cacao.

Ingrdiente pentru sirop:
1 borcan (480gr) dulceață de vișine,
250ml lichior de ciocolată.

Amestecați dulceața cu lichiorul, acoperiți și după o jumătate de ora
scurgeți vișinele de siropul format.
Nu aruncați siropul!!! Îl vom folosi la însiroparea blatului!

Pregătirea cremei:
Amestecați untul cu margarina până obțineți o consistență spumoasă.
Adăugați crema de ciocolată și pudra de cacao cernută.

Taiati batul complet racit in trei, pe orizontala.

Însiropați prima foaie cu 1/3 din sirop...

...apoi intindeți 1/3 din cremă.

Puneți jumătate din vișine deasupra și continuați la fel cu cea de-a doua foaie.

Ultima foaie o însiropați cu restul de sirop...

...și apoi îmbracați tortul cu crema rămasă.

Decorați cu friscă bătută!
Dați la rece câteva ore - de preferat până a doua zi.


Spor la lucru și poftă bună!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More