Ingrediente pentru primul strat :
1/2 kg branză dulce de vaci (grasă),
3 ouă,
1 lingură de făină,
1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar,
100 gr stafide,
o fiolă esență de rom,
140 gr zahăr tos.
1/2 kg branză dulce de vaci (grasă),
3 ouă,
1 lingură de făină,
1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar,
100 gr stafide,
o fiolă esență de rom,
140 gr zahăr tos.
Ingrediente pentru al doilea strat:
400 gr smântână fermentată (grăsime min. 28%),
3 gălbenușuri,
100 gr zahăr tos,
1 lingură făină,
2 linguri griș,
1 lingură pudră de cacao,
2 plicuri zahar vanilat.
400 gr smântână fermentată (grăsime min. 28%),
3 gălbenușuri,
100 gr zahăr tos,
1 lingură făină,
2 linguri griș,
1 lingură pudră de cacao,
2 plicuri zahar vanilat.
Ingrediente pentru al treilea strat:
3 albușuri - rămase de la stratul anterior,
100 gr zahăr tos,
3 linguri nucă de cocos măcinată,
3 linguri nucă macinată.
3 albușuri - rămase de la stratul anterior,
100 gr zahăr tos,
3 linguri nucă de cocos măcinată,
3 linguri nucă macinată.
Se scurge bine brânza.
Eu o pun de cu seară la scurs, într-o strecurătoare cu tifon dublu,
strecurătoarea să stea suspendată deasupra castronului ca să aibă unde sa se scurgă zerul -
și toate acestea la frigider, până a doua zi.
Treceți brânza astfel scursă printr-o sită, ajutându-vă de o lingură de lemn -
asta ca să obținem o structură cremoasă.
Amestecați ouăle cu zahărul, făina și bicarbonatul stins,
apoi adaugați stafidele - pe care în prealabil le-ați ales, spălat și stropit cu esență de rom.
Turnați primul strat într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.
Tratați smântâna precum brânza de la stratul anterior.
Frecați gălbenușurile cu zahărul până se albesc și devin o cremă.
Cerneți făina împreună cu grisul, praful de copt și pudra de cacao.
Amestecați cu crema de gălbenușuri apoi adăugați smântâna bine scursă.
Turnați cel de-al doilea strat și puneți la copt în cuptorul preîncălzit,
la foc moderat spre mic și coaceți 45 de minute.
Cât timp stă tava la cuptor, pregătiți al treilea strat:
Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul.
În bezeaua obținută, amestecați cu ajutorul lingurii, nuca și nuca de cocos.
Turnați stratul al treilea și continuați coacerea încă 15 de minute.
Eu o pun de cu seară la scurs, într-o strecurătoare cu tifon dublu,
strecurătoarea să stea suspendată deasupra castronului ca să aibă unde sa se scurgă zerul -
și toate acestea la frigider, până a doua zi.
Treceți brânza astfel scursă printr-o sită, ajutându-vă de o lingură de lemn -
asta ca să obținem o structură cremoasă.
Amestecați ouăle cu zahărul, făina și bicarbonatul stins,
apoi adaugați stafidele - pe care în prealabil le-ați ales, spălat și stropit cu esență de rom.
Turnați primul strat într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt.
Tratați smântâna precum brânza de la stratul anterior.
Frecați gălbenușurile cu zahărul până se albesc și devin o cremă.
Cerneți făina împreună cu grisul, praful de copt și pudra de cacao.
Amestecați cu crema de gălbenușuri apoi adăugați smântâna bine scursă.
Turnați cel de-al doilea strat și puneți la copt în cuptorul preîncălzit,
la foc moderat spre mic și coaceți 45 de minute.
Cât timp stă tava la cuptor, pregătiți al treilea strat:
Albușurile se bat spumă tare împreună cu zahărul.
În bezeaua obținută, amestecați cu ajutorul lingurii, nuca și nuca de cocos.
Turnați stratul al treilea și continuați coacerea încă 15 de minute.
Tava pentru copt trebuie să aibă diametrul de 24 de cm și înălțimea de 10 cm.
Este de preferat să aibă fundul detașabil.
Se servește rece.
Spor la lucru și poftă bună!
Sărbători cu lumină!
Este de preferat să aibă fundul detașabil.
Se servește rece.
Spor la lucru și poftă bună!
Sărbători cu lumină!
6 comentarii:
Arata bine Alina! Nu stiam ca se face si in mai multe straturi.
Super faina, si nu are faina.Minunata.
Weekend placut.
Laura - este tare buna... Noua ne place foarte mult! :)
Micule are un pic de faina si putin gris ;P dar e delicioasa :D
Weekend placut si tie!!!
e un pic diferita de pasca traditionala.arata ca o prajiturica delicioasa.pupici
Este o pasca dulce si culmea - o reteta foarte veche! Singura adaugire este nuca de cocos - pentru ca mie imi place tare mult :)
Trimiteți un comentariu