Ingrediente:
1 kg foi de plăcintă;
5 piersici mari, bine coapte;
zahăr - după gust;
2-3 linguri făină;
scorțișoară măcinată;
unt topit - pentru uns foile,
sau ulei vegetal - pentru varianta de post.
1 kg foi de plăcintă;
5 piersici mari, bine coapte;
zahăr - după gust;
2-3 linguri făină;
scorțișoară măcinată;
unt topit - pentru uns foile,
sau ulei vegetal - pentru varianta de post.
Curățați fructele de sâmburi și de coajă. Taiați-le cubulețe.
Daca folosiți mere, pregatiți-le ca pentru placintă.
Daca folosiți mere, pregatiți-le ca pentru placintă.
Adăugați zahăr după gust (eu am pus 4 linguri), făină și scorțișoară.
Făina va colecta sucul fructelor, îl va pastra în prăjitură
și-l va împiedica să se împrăștie prin tavă.
Făina va colecta sucul fructelor, îl va pastra în prăjitură
și-l va împiedica să se împrăștie prin tavă.
Pe blatul de lucru, puneți una peste alta, 3 foi de plăcintă
după ce în prealabi le-ați uns cu unt topit.
Tăiați foaia în 3, pe lungime.
după ce în prealabi le-ați uns cu unt topit.
Tăiați foaia în 3, pe lungime.
Puneți triunghiurile în tavă, pe hârtie de copt.
Ungeți-le cu unt topit sau ulei vegetal și presărați-le
cu zahăr cu cristalul mare. Coaceți la foc potrivit aprox. 15 minute.
Ungeți-le cu unt topit sau ulei vegetal și presărați-le
cu zahăr cu cristalul mare. Coaceți la foc potrivit aprox. 15 minute.
Puteți folosi orice fel de fructe vă plac sau
carne, ciuperci, spanac, brânză dulce sau sărată.
Dacă umplutura este sărată,
presărați cu cașcaval ras sau semințe mici (mac, susan).
carne, ciuperci, spanac, brânză dulce sau sărată.
Dacă umplutura este sărată,
presărați cu cașcaval ras sau semințe mici (mac, susan).
4 comentarii:
Alina, tu vorbesti.Triunghiurile astea sunt nemaipomenite.Si mai au si piersici.Am sa incerc si eu reteta.
Bune...simplu si delicios !
o zi buna...toate cele bune!
Multumesc, Micule drag! :)
Dar tot as face schimb cu o felie de tort facut de tine...
Poate - cine stie? Parca te-ai mai apropiat d.p.d.v. geografic ;P
Multumesc, Nico! :D
O zi placuta si tie!!!
Trimiteți un comentariu