O rețetă delicioasă și savuroasă, ușor de pregătit și
care satisface cele mai exigente gusturi.
Ingrediente:
300 gr orez,
100 gr ciuperci,
1 ardei gras roșu,
1 ardei gras verde,
2-3 cepe verzi,
un dovlecel tânar,
1 roșie (sau o lingură pastă de roșii),
100 ml ulei vegetal,
pătrunjel verde,
sare și piper - după gust.
Spalam toate legumele. Curățăm ceapa de primele foi și tăiem rădăcinile.
Tocăm.
Punem pe foc o tigaie mai înaltă, cu ulei și o cantitate egală de apă.
Când s-a încins, adăugăm ceapa și o ținem pe foc până devine translucidă.
Punem ceapa de-o parte și...
Adăugăm toate legumele apoi punem ciupercile curățate.
Dacă sunt mici, le lasăm întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiem felii mei groase.
Sotăm împreună până scade zeama lăsată de ciuperci si adăugăm
orezul ales și spălt în câteva ape reci.
Adăugăm apă cât să acopere întreg conținutul.
Acoperim cu capac și fiebem la foc mic aprox. 20 de minute.
Stingem focul, amestecăm pătrunjelul ales spălat și tocat mărunt,
acoperim cu capacul și lăsam să se răcorească.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu