marți, 20 decembrie 2011

Bradut comestibil

 Se apropie sarbatorile si poate veti avea nevoie de un bradut pentru decorarea 
deserturilor sau poate a mesei de Craciun.
Este foarte simplu de facut dar si distractiv si va asigur - de mare efect :D

Ingrediente:
1-2 linguri albus de ou,
1-2 linguri suc de portocala sau de lamaie (eu am folosit de porocala) ,
cateva picaturi de colorant verde sau 2 linguri piure de spanac foarte bine pasat,
aprox 200 gr. zahar pudra din comert
cateva cornete pentru inghetata (vafe).

Batetm usor albusul de ou cu o furculita cat sa se desfaca ...
Luam 2 linguri din acest albus, amestecam cu tot atata suc de porocala si
cu spanacul pasat sau colorantul verde.
Adaugam zahar pana obtinem o pasta groasa.
Punem glazura intr-o punga groasa (din aceea pentru congelator),
taiem foarte putin unul dintre colturi (2-3 mm).

Punem cornetul pe o farfurioara ca sa fie mai usor de manevrat. 
Adaugam puncte de glazura, incepand de jos apoi rotind farfurioara inaintam catre varf.
Dupa ce s-a uscat primul strat (cateva minute) mai adaugam inca un strat, pornind tot de jos catre varf. Tragem de punga cu glazura asa incat sa obtinem ceva asemanator cu crengile bradului.

 Lasam sa se usuce pe masa din bucatarie cateva ore.

Desprindem cu grija bradutul de pe farfurie si apoi il folosim pentru diferite decoruri. 

Spor la lucru si inspiratie la decorat :D

6 comentarii:

Salutare Alina! In materie de inovatie, esti prima. Felicitari! Frumos bradut. Nico

Nico esti tare draguta :D
Asa se intampla cand imaginatia e debordanta... mai ies si lucruri bune :))

Sant splendizi....Felicitari!!!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi !!!!

Multumesc Petronela :)
Sarbatori cu bine!

Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!

Multumesc ALexandrina!
Si tu sa ai parte de sarbatori frumoase si linistite.
La multi ani!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More