joi, 12 noiembrie 2009

Tocăniță de cartofi cu măruntaie de pasăre


Ingrediente:
1 kg cartofi,
500 gr măruntaie de pasăre (pipote și inimi),
100 ml ulei,
2 cepe,
2-3 ardei grași,
3-4 roșii,
2 legături de mărar verde,
sare și piper după gust.

Legumele se spală și se curăță de coji și semințe...


... apoi se taie astfel:
ceapa, ardeii și roșiile - julien,
cartofii - cuburi...


Măruntaiele spalate și curățate se pun la fiert (15 min.) cu apă cât să le acopere.
Se înabușă ceapa cu putin ulei apoi se adaugă ardeii și după ce s-au inmuiat, se pun roșiile.
Sosul format se toarnă peste măruntaie. Când începe să clocotească se pun cartofii.


Se potrivește mancarea de sare și piper și se mai fierbe max. 20 de minute.
Când s-au fiart cartofii, se oprește focul și se adaugă mărar tocat.
Se pune capacul și se servește după ce mâncarea s-a mai racorit.


Poftă bună!

2 comentarii:

e clar ca nu ma mai uit la retete de mancare la ora asta-mi se facu o poftaaaaa!

Multumesc, Miki!
Bine ai venit :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More