1 cană ceai,
1 cană zahăr (brun),
1 cană nucă de cocos rasă,
1 cană gem,
8 linguri de ulei,
2 lingurițe bicarbonat de sodiu alimentar,
făină (000) aprox. 500 gr. ,
coajă rasă de lămâie și de portocală.
Ingrediente sirop:
1 cană zahăr,
1 cană apă,
1 lingură esență de rom.
Ingrediente cremă:
1 cană zahăr,
1+1/2 cană apă rece,
4 linguri amidon alimentar (sau făină),
1 pachet margarină.
1+1/2 cană apă rece,
4 linguri amidon alimentar (sau făină),
1 pachet margarină.
Pregătirea blatului:
Dizolvați bicarbonatul în ceaiul călduț.
Adăugați restul ingredientelor și amestecați.
Puneți făina până obțineți un aluat de consistența celui pentru chec.
Coaceți în tavă (25/35cm), îmbrăcată cu hârtie de copt, la foc mediu, timp de 40 de minute.
Dizolvați bicarbonatul în ceaiul călduț.
Adăugați restul ingredientelor și amestecați.
Puneți făina până obțineți un aluat de consistența celui pentru chec.
Coaceți în tavă (25/35cm), îmbrăcată cu hârtie de copt, la foc mediu, timp de 40 de minute.
Lăsați blatul să se răcească apoi tăiați marginile și tăiați în bucăți potrivite.
Tăiați apoi fiecare bucată în jumătate, pe orizontală.
Tăiați apoi fiecare bucată în jumătate, pe orizontală.
Pregătirea siropului:
Caramelizați zahărul apoi turnați apa și lăsați să fiarbă până rezultă un sirop.
Lăsați să se răcească și apoi puneți esența de rom.
Pregătirea cremei:
Caramelizați zahărul și stingeți cu o cană de apă.
Când caramelul s-a dizolvat complet,
adaugați amidonul desfăcut într-o jumătate de cană cu apă rece.
Amestecați continuu ca să nu se formeze cocoloașe și
fierbeți aprox. 10 minute pe foc mic, până obțineți o cremă groasă.
Luați crema de pe foc și amestecați-o cu un pachet de margarină.
Acoperiți cu folie alimentară (ca să nu facă coajă).
Lăsați să se răcească.
Caramelizați zahărul apoi turnați apa și lăsați să fiarbă până rezultă un sirop.
Lăsați să se răcească și apoi puneți esența de rom.
Pregătirea cremei:
Caramelizați zahărul și stingeți cu o cană de apă.
Când caramelul s-a dizolvat complet,
adaugați amidonul desfăcut într-o jumătate de cană cu apă rece.
Amestecați continuu ca să nu se formeze cocoloașe și
fierbeți aprox. 10 minute pe foc mic, până obțineți o cremă groasă.
Luați crema de pe foc și amestecați-o cu un pachet de margarină.
Acoperiți cu folie alimentară (ca să nu facă coajă).
Lăsați să se răcească.
Se servește după ce ați ținut-o câteva ore la frigider
- ca să se întărească bine crema și să se pătrundă aromele.
- ca să se întărească bine crema și să se pătrundă aromele.
4 comentarii:
Felicitari pentru retete! Acum am descoperit blogul tau si-mi place ce-am citit!Imi place pentru ca retele nu sunt sofisticate, se pot face usor si sunt explicate foarte bine!
Pare tare buna.
Multumesc, Ela!
Ma bucur ca-ti place blogul meu.
Esti binevenita oricand :)
Are un gust deosebit si nici n-ai crede ca nu are ou si nici lapte ;P
Trimiteți un comentariu