Ingrediente:
500 g castraveți murați (în oțet sau în saramură),
100 ml ulei,
2-3 cepe,
2 linguri pastă de roșii,
2 linguri pastă de ardei,
mărar.
500 g castraveți murați (în oțet sau în saramură),
100 ml ulei,
2-3 cepe,
2 linguri pastă de roșii,
2 linguri pastă de ardei,
mărar.
Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește în uleiul încins.
Când devine aurie, se adaugă pasta de ardei și cea de roșii.
Castraveții se spală cu apă rece și se taie rondele subțiri (2-3mm grosime).
Se pun în apă clocotită și se țin pe foc până apa începe din nou să clocotească.
Se strecoară de apa în care au clocotit și se trec printr-un jet de apă rece.
Se pun la fiert cu puțină apă caldă cât să îi acopere. Se fierb până când sunt moi.
Se pun în apă clocotită și se țin pe foc până apa începe din nou să clocotească.
Se strecoară de apa în care au clocotit și se trec printr-un jet de apă rece.
Se pun la fiert cu puțină apă caldă cât să îi acopere. Se fierb până când sunt moi.
Când se scoate din cuptor, se presară cu mărar proaspăt, tocat mărunt și se amestecă.
Se acoperă cu capac și se lasă să se răcorească după care se poate servi.
Spor la lucru și poftă bună!
Se acoperă cu capac și se lasă să se răcorească după care se poate servi.
Spor la lucru și poftă bună!
2 comentarii:
Cred ca e buna.... Tatal meu facea un fel de mancare sau mai degraba friptura pentru ca punea la cuptor carnea de pui si cand era rumenita punea castraveti, sos de rosii si ceapa, mai punea si morcovi si ceva vin cred si iesea friptura cu sos de castraveti murati...buuunnaaa tare era. Acum ca mi-ai amintit o sa fac si eu curand.
Este buna si garnitura dar si mancare de post. Noua ne place foarte mult :)
Trimiteți un comentariu