tăiței de casă din 4 ouă (tăiați nu foarte subțire),
5 ouă,
5 linguri zahăr tos,
100 gr unt.
Umplutura de mac:
200 gr mac,
100+100ml lapte dulce,
5 linguri zahăr tos,
5 linguri pesmet alb,
50 gr stafide,
1 linguriță scorțișoară măcinată,
coaja de la o lamâie.
Pentru formă:
1 lingură unt topit,
1 lingură pesmet alb,
1 lingură zahăr tos.
5 ouă,
5 linguri zahăr tos,
100 gr unt.
Umplutura de mac:
200 gr mac,
100+100ml lapte dulce,
5 linguri zahăr tos,
5 linguri pesmet alb,
50 gr stafide,
1 linguriță scorțișoară măcinată,
coaja de la o lamâie.
Pentru formă:
1 lingură unt topit,
1 lingură pesmet alb,
1 lingură zahăr tos.
Se scurg, se trec prin jet de apă rece și
se lasă în strecurătoare ca să se scurgă de excesul de apă și să se răcească.
până când nu mai este deloc lichid.
Se lasă să se răcească și apoi...
Peste mac se toarnă un sirop, făcut din 5 linguri de zahar și 100 ml lapte
(care s-au fiert împreună până au devenit un sirop gros).
Se unge cu unt topit și se presară cu pesmet și zahăr tos.
Se adaugă untul topit.
Albușurile se bat spumă tare cu 2 linguri de zahăr.
Tăițeii bine scurși se amestecă cu crema de galbenuș...
Adăugați cu grijă umplutura din mac. Nivelați.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de 45 de minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu