În principiu, tăițeii se fac dintr-un ou și-o mână de făină!
- da' hai să vedeți câte poze am fost în stare să fac -
și la vreo două am și renunțat ;)
Deeeci,
în afară de cumpărat punga de la magazinul din colț, tăițeii se mai fac și așa:
un ou,
făină - cât să rezulte un aluat bun de întins.
făină - cât să rezulte un aluat bun de întins.
Pont: întindeți aluatul pe o față de masă de in, împăturită în 4.
Astfel vă va fi mult mai ușor să obțineți o foaie foarte subțire ;P
Astfel vă va fi mult mai ușor să obțineți o foaie foarte subțire ;P
Tăiați fâșii mai subțiri sau mai groase - după cum vreți să fie tăițeii.
Răsfirați-i cu vârful cuțitului.
Răsfirați-i cu vârful cuțitului.
Lăsați-i să se zvânte bine apoi scuturați-i de excesul de făină.
Folosiți-i în stare proaspătă sau uscați-i foarte bine pe o hârtie albă.
Folosiți-i în stare proaspătă sau uscați-i foarte bine pe o hârtie albă.
Tăițeii bine uscați se păstrează în pungi de hârtie,
la loc răcoros și bine aerisit. Nu în frigider!
Tăițeii se mai pot păstra fără să fie uscați, împachetați în pungi goase și congelați.
Într-o pungă puneți atâția tăiței cât considerați că folosiți o data.
Aceștia se folosesc fără să îi decongelați în prealabil.
Deși necesită ceva efort, gustul acestora nu se compară cu tăițeii cumpărați!
Așadar, spor la lucru!!!
la loc răcoros și bine aerisit. Nu în frigider!
Tăițeii se mai pot păstra fără să fie uscați, împachetați în pungi goase și congelați.
Într-o pungă puneți atâția tăiței cât considerați că folosiți o data.
Aceștia se folosesc fără să îi decongelați în prealabil.
Deși necesită ceva efort, gustul acestora nu se compară cu tăițeii cumpărați!
Așadar, spor la lucru!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu