marți, 6 iulie 2010

Tăiței de casă


În principiu, tăițeii se fac dintr-un ou și-o mână de făină!
- da' hai să vedeți câte poze am fost în stare să fac -
și la vreo două am și renunțat ;)
Deeeci,
în afară de cumpărat punga de la magazinul din colț, tăițeii se mai fac și așa:

un ou,
făină - cât să rezulte un aluat bun de întins.

Spargeți oul. Adăugați făina și amestecați ...

...până obțineți un aluat, pe care îl lăsați să se odihnească pe masă aprox. 30 de minute...


Presărați planșeta cu făină din belșug și întindeți o foaie cât mai subțire.

Pont: întindeți aluatul pe o față de masă de in, împăturită în 4.
Astfel vă va fi mult mai ușor să obțineți o foaie foarte subțire ;P


Lăsați foaia să se usuce câteva minute, apoi faceți-o rulou.

Tăiați fâșii mai subțiri sau mai groase - după cum vreți să fie tăițeii.
Răsfirați-i cu vârful cuțitului.

Lăsați-i să se zvânte bine apoi scuturați-i de excesul de făină.
Folosiți-i în stare proaspătă sau uscați-i foarte bine pe o hârtie albă.

Tăițeii bine uscați se păstrează în pungi de hârtie,
la loc răcoros și bine aerisit. Nu în frigider!

Tăițeii se mai pot păstra fără să fie uscați, împachetați în pungi goase și congelați.
Într-o pungă puneți atâția tăiței cât considerați că folosiți o data.
Aceștia se folosesc fără să îi decongelați în prealabil.

Deși necesită ceva efort, gustul acestora nu se compară cu tăițeii cumpărați!
Așadar, spor la lucru!!!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More