500gr faină,
1/2 pahar ulei,
1 linguriță praf de copt,
1 lingură oțet,
1 ou,
câteva linguri cu apă calduță.
1/2 pahar ulei,
1 linguriță praf de copt,
1 lingură oțet,
1 ou,
câteva linguri cu apă calduță.
500 gr branză (telemea+urdă dulce+brânză de burduf nu prea iute),
coajă de lămâie și de portocală,
500gr zahăr tos,
2-3 plicuri zahăr vanilat,
150gr stafide,
9 ouă,
2 căni lapte dulce gras.
coajă de lămâie și de portocală,
500gr zahăr tos,
2-3 plicuri zahăr vanilat,
150gr stafide,
9 ouă,
2 căni lapte dulce gras.
Într-un castron, dăm pe răzătoare brânza și o amestecăm cu coaja rasă de lămâie și de portocală.
În al doilea castron amestecăm zahărul tos cu zahărul vanilat.
În al treilea vas punem stafidele curățate, spălate și șterse de excesul de apă.
În al patrulea castron spargem ouăle și le batem cu laptele dulce.
În al doilea castron amestecăm zahărul tos cu zahărul vanilat.
În al treilea vas punem stafidele curățate, spălate și șterse de excesul de apă.
În al patrulea castron spargem ouăle și le batem cu laptele dulce.
Pregătim foaia astfel:
Într-un castron cernem făina.
Punem uleiul, oul și praful de copt stins cu oțet.
Amestecăm.
Adăugăm câte o lingură de apă călduță și omogenizăm.
Facem această operațiune până obținem un aluat bun de frământat.
Împărțim aluatul în patru.
Din fiecare sfert, întindem câte o foaie subțire. Folosiți pentru întins cât mai puțină făină!
Puneți foaia în tavă.
Într-un castron cernem făina.
Punem uleiul, oul și praful de copt stins cu oțet.
Amestecăm.
Adăugăm câte o lingură de apă călduță și omogenizăm.
Facem această operațiune până obținem un aluat bun de frământat.
Împărțim aluatul în patru.
Din fiecare sfert, întindem câte o foaie subțire. Folosiți pentru întins cât mai puțină făină!
Puneți foaia în tavă.
Întindeți deasupra ei 1/3 din brânză.
Presărați 1-2 mâini cu zahăr și 1/3 din stafide.
Cu ajutorul unei linguri puneți compoziție de ou în așa fel încât să acoperiți toată brânza.
Presărați 1-2 mâini cu zahăr și 1/3 din stafide.
Cu ajutorul unei linguri puneți compoziție de ou în așa fel încât să acoperiți toată brânza.
Ultima foaie o ungeți cu compoziție de ou și apoi presărați puțin zahăr tos.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți la foc moale aprox 60 de minute.
Plăcinta nu trebuie să se rumenească iar foaia de deasupra trebuie să fie ușor crocantă.
Se servește alături de răvașele pe care le-ați ticluit din vreme
în funcție de metehnele invitaților dvs.
Mesajele trebuie să amintească în glumă de defectele care din nefericire nu ocolesc pe nimeni.
în funcție de metehnele invitaților dvs.
Mesajele trebuie să amintească în glumă de defectele care din nefericire nu ocolesc pe nimeni.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu