luni, 9 noiembrie 2009

Praz cu măsline

Ingrediente:
1 legătură de praz subțire,
200 gr măsline negre,
2 cepe albe,
2 cepe roșii,
200 gr arpagic,
3 linguri pastă de tomate,
100 ml ulei,
200 ml vin alb,
3 linguri oțet,
mărar verde,
1 linguriță boabe de piper,
1 foaie de dafin,
1 linguriță sare .

Prazul, curățat și spălat se taie în bucăți de 4-5 cm lungime...

...se opărește în apă cu sare, apoi se scurge bine de apă și se călește în puțin ulei...

...ceapa tăiată peștișori se prajeste în puțin ulei, până devine sticloasă...

...arpagicul curățat, se rumenește ușor în puțin ulei...

...se adaugă pasta de tomate, vinul și oțetul și încă 200 ml apă.
Adăugați prazul, arpagicul, boabele de piper și foaia de dafin.
Fierbeți pe foc mic - sau la cuptor -până când sosul scade la jumătate.

Când începe să fiarbă adăugați măslinele și fierbeți câteva clocote.
Potriviți de sare și adăugați mărar verde tocat mărunt.


Serviți mâncarea caldă sau rece.


Poftă bună!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More