50-60 frunze de viță de vie (proaspete sau congelate),
Pentru umplutură:
500 gr soia granule,
500 gr ciuperci (pleurotus),
300 gr miez de nucă,
300 gr arpacaș,
100 gr semințe de susan,
300 ml ulei,
100 gr stafide roșii,
2 morcovi,
1 păstârnac,
3 cepe mari,
3 linguri pastă de roșii,
4 linguri cimbru uscat,
3 legături mărar verde,
sare , piper - după gust,
300 ml vin alb,
100+300 ml apă.
Pentru supă:
1 ceapă mare,
2 morcovi,
1 păstârnac,
300 ml apă,
2 lingurițe sare.
Pentru sos:
3 linguri pastă de tomate,
100 ml apă,
100 ml vin alb,
1 lingură ulei,
2 linguri miere,
1/2 ceapă,
sare, piper - după gust,
1 legătură mărar verde.
500 gr ciuperci (pleurotus),
300 gr miez de nucă,
300 gr arpacaș,
100 gr semințe de susan,
300 ml ulei,
100 gr stafide roșii,
2 morcovi,
1 păstârnac,
3 cepe mari,
3 linguri pastă de roșii,
4 linguri cimbru uscat,
3 legături mărar verde,
sare , piper - după gust,
300 ml vin alb,
100+300 ml apă.
Pentru supă:
1 ceapă mare,
2 morcovi,
1 păstârnac,
300 ml apă,
2 lingurițe sare.
Pentru sos:
3 linguri pastă de tomate,
100 ml apă,
100 ml vin alb,
1 lingură ulei,
2 linguri miere,
1/2 ceapă,
sare, piper - după gust,
1 legătură mărar verde.
Faceți o supă din ingredientele indicate. Strecurați legumele.
Puneți soia să se hidrateze în supa strecurată câtă vreme pregătiți restul compoziției.
Puneți soia să se hidrateze în supa strecurată câtă vreme pregătiți restul compoziției.
Alegeți arpacașul și spălați-l în câteva ape.
Tocați mărunt ciupercile și scădeți-le cu puțin ulei și sare.
Spălați miezul de nucă în mai multe ape, uscați-l și apoi pisați-l nu foarte mărunt.
Tocați mărunt ciupercile și scădeți-le cu puțin ulei și sare.
Spălați miezul de nucă în mai multe ape, uscați-l și apoi pisați-l nu foarte mărunt.
Tocați mărunt ceapa și rumeniți-o ușor în puțin ulei.
Alegețti stafidele și spălați-le în câteva ape.
Dați pe răzătoarea mică morcovul și păstârnacul apoi, prăjiți-le în puțin ulei.
Alegețti stafidele și spălați-le în câteva ape.
Dați pe răzătoarea mică morcovul și păstârnacul apoi, prăjiți-le în puțin ulei.
Amestecați toate ingredientele pregătite până acum, adăugați cimbrul și mărarul tocat fin.
Amestecați. Potriviți de sare și piper.
Adăugați 100 ml apă apoi omogenizați.
Amestecați. Potriviți de sare și piper.
Adăugați 100 ml apă apoi omogenizați.
Cu acest amestec, împăturiți sarmale în frunze de viță de vie, ștevie sau varză murată ori dulce.
Așezați pe fundul oalei un rând de frunze,
după care puneți sarmalele iar deasupra lor încă un strat de frunze.
Așezați pe fundul oalei un rând de frunze,
după care puneți sarmalele iar deasupra lor încă un strat de frunze.
Acoperiți totul cu o farfurie - care să le țină presate, turnați vinul și apa și acoperiți cu capac. Fierbeți la foc mic.
După 2,5 ore diluați pasta de roșii cu zeama în care au fiert sarmalele și turnați-o la loc în oală.
Mai fierbeți 1/2 ora apoi stingeți focul.
După 2,5 ore diluați pasta de roșii cu zeama în care au fiert sarmalele și turnați-o la loc în oală.
Mai fierbeți 1/2 ora apoi stingeți focul.
Pentru sos : fierbeți toate ingredientele indicate pentru sos până când rezultă un sos consistent.
Stingeți focul și amestecați cu mărar tocat mărunt.
Stingeți focul și amestecați cu mărar tocat mărunt.
Serviți sarmalele împreună cu sosul. Bautura: vin alb, demidulce.
Spor la lucru și poftă bună!
Spor la lucru și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu