50-60 frunze de viță de vie (proaspete sau congelate),
Pentru umplutură:
500 gr soia granule,
500 gr ciuperci (pleurotus),
300 gr miez de nucă,
300 gr arpacaș,
100 gr semințe de susan,
300 ml ulei,
100 gr stafide roșii,
2 morcovi,
1 păstârnac,
3 cepe mari,
3 linguri pastă de roșii,
4 linguri cimbru uscat,
3 legături mărar verde,
sare , piper - după gust,
300 ml vin alb,
100+300 ml apă.
Pentru supă:
1 ceapă mare,
2 morcovi,
1 păstârnac,
300 ml apă,
2 lingurițe sare.
Pentru sos:
3 linguri pastă de tomate,
100 ml apă,
100 ml vin alb,
1 lingură ulei,
2 linguri miere,
1/2 ceapă,
sare, piper - după gust,
1 legătură mărar verde.
500 gr ciuperci (pleurotus),
300 gr miez de nucă,
300 gr arpacaș,
100 gr semințe de susan,
300 ml ulei,
100 gr stafide roșii,
2 morcovi,
1 păstârnac,
3 cepe mari,
3 linguri pastă de roșii,
4 linguri cimbru uscat,
3 legături mărar verde,
sare , piper - după gust,
300 ml vin alb,
100+300 ml apă.
Pentru supă:
1 ceapă mare,
2 morcovi,
1 păstârnac,
300 ml apă,
2 lingurițe sare.
Pentru sos:
3 linguri pastă de tomate,
100 ml apă,
100 ml vin alb,
1 lingură ulei,
2 linguri miere,
1/2 ceapă,
sare, piper - după gust,
1 legătură mărar verde.
Puneți soia să se hidrateze în supa strecurată câtă vreme pregătiți restul compoziției.
Tocați mărunt ciupercile și scădeți-le cu puțin ulei și sare.
Spălați miezul de nucă în mai multe ape, uscați-l și apoi pisați-l nu foarte mărunt.
Alegețti stafidele și spălați-le în câteva ape.
Dați pe răzătoarea mică morcovul și păstârnacul apoi, prăjiți-le în puțin ulei.
Amestecați. Potriviți de sare și piper.
Adăugați 100 ml apă apoi omogenizați.
Așezați pe fundul oalei un rând de frunze,
după care puneți sarmalele iar deasupra lor încă un strat de frunze.
După 2,5 ore diluați pasta de roșii cu zeama în care au fiert sarmalele și turnați-o la loc în oală.
Mai fierbeți 1/2 ora apoi stingeți focul.
Stingeți focul și amestecați cu mărar tocat mărunt.
Serviți sarmalele împreună cu sosul. Bautura: vin alb, demidulce.
Spor la lucru și poftă bună!
Spor la lucru și poftă bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu