joi, 25 martie 2010

Drob în foi de clatită

Ingrediente:
1 kg măruntaie de miel, ied sau pui - în funcție de preferințe,
3 cepe uscate,
4+2 ouă crude,
4 ouă fierte,
150 gr untură,
5 legături mărar verde,
5 legături pătrunjel verde,
3 legături ceapă verde,
3 legături usturoi verde,
sare,
piper măcinat,
10 boabe de piper,
2 frunze de dafin,
10 foi de clătită - subțirele și nerumenite,
100 gr cașcaval,
1 lingură boabe de muștar.

Măruntaiele se taie bucăți, se spală, se opăresc apoi se pun la fiert în apă cu sare,
frunzele de dafin și boabele de piper.
După ce au fiert, se lasă să se răcească apoi se trec prin mașina de tocat
sau se toacă cu cuțitul (mie îmi place mai mult să le toc cu cuțitul).
Ceapa și usturoiul, se toacă mărunt și se călesc în untură
(se poate și ulei, dar gustul nu mai este același).
Se adaugă și măruntaiele tocate și se mai călesc împreună câteva minute,
pe foc iute, amestecând întruna ca să nu se prindă de cratiță.
Se potrivește de sare și piper.
Se ia de pe foc și se lasă să se mai răcorească puțin.
Se adaugă 4 ouă bătute cu puțina sare, verdeața (bine spălată) și tocată mărunt.

Ungeți o formă (ca aceea pentru cozonac sau rotundă) cu untură
apoi presărați cu boabele de muștar.
Îmbrăcați forma cu clătite, având grijă să acoperiți toată suprafata tăvii
(păstrați doua foi de clătită pentru deasupra).
Așezați jumătate din compoziție în tavă și presați ușor.
Puneți deasupra ouăle fierte și curățate de coajă, în șir, de-a lungul tăvii.
Puneți restul de compoziție, apoi așezați ultimele clătite deasupra.
Turnați 2 ouă bătute cu puțina sare și presărați cu cașcaval ras și puțin mărar verde tocat.

Dați la cuptor, să se coacă timp de 30 de minute.
La final trebuie să aibă un aspect rumenit.

Lăsați să se răcească în tava în care ați copt, apoi răsturnați drobul pe un platou.
Serviți rece, tăiat felii de aprox. 1 cm grosime, cu ridichii de lună, cu ceapă verde sau cu muștar.
Se păstrează la frigider, învelit în folie alimentară (transparentă)
și ca să-și păstreze prospețimea dar și ca să protejeze celelalte preparate din frigider de miros.

Spor la lucru și poftă bună!

Sărbători cu bine!!!

10 comentarii:

O idee minunata cu clatitele. Mersi mult. O zi buna! Cami

Foarte frumos drobul tau... Dar pentru ca sintem in post, imi permit sa sustrag ridichile de linga feliute...

grozav arata sectiunea drobului tau!cred ca este foarte gustos !

M-a salvat cand n-am avut prapur... apoi mi s-a parut mai bun cu clatite si asa a ramas!
O zi buna si pentru tine!!! ;)

Daniela, am pus reteta ca sursa de inspiratie pentru sarbatorile ce se apropie...
N-am vrut sa sa fac pofta celor ce au puterea sa posteasca :)
O zi placuta si post usor!

Panseluta-violet noua ne place mult drobul si nu lipseste pe nicio masa de Paste!
Multumes pentru vorbele frumoase si pentru vizita!
Te astept cu placere oricand!

Frumos drobul si-ti multumesc pentru reteta.Se pastreaza.Multumesc.o zi faina

Cu multa placere Paradis :)
Ma bucur ca ti-a placut!
O zi cu mult soare!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More