Textul și pozele sunt originale.
Rulada este una dintre prajiturile noastre preferate,
pentru ca se face usor si poate avea diferite umpluturi, iar in functie de decor,
poate fi o prajitura pentru o cina in familie sau o prajitura extrem de eleganta
pentru o masa cu pretentii.
Principiile de baza sunt simple. La fel si ingredientele.
Pentru o tava de 35/35cm avem nevoie de:
6 oua mari,
6 linguri de zahar tos,
un praf de sare,
3 linguri ulei vegetal,
10 linguri (usor scuturate) faina (000),
un plic praf de copt,
400 ml dulceata (de visine este cea pe care eu o folosesc).
Rulada este una dintre prajiturile noastre preferate,
pentru ca se face usor si poate avea diferite umpluturi, iar in functie de decor,
poate fi o prajitura pentru o cina in familie sau o prajitura extrem de eleganta
pentru o masa cu pretentii.
Principiile de baza sunt simple. La fel si ingredientele.
Pentru o tava de 35/35cm avem nevoie de:
6 oua mari,
6 linguri de zahar tos,
un praf de sare,
3 linguri ulei vegetal,
10 linguri (usor scuturate) faina (000),
un plic praf de copt,
400 ml dulceata (de visine este cea pe care eu o folosesc).
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare impreuna cu sarea.
Cand au inceput sa se albeasca adaugam treptat zaharul si batem pana albusurile se albesc
si devin mate. Daca intorcem castronul ele nu cad!
Cand au inceput sa se albeasca adaugam treptat zaharul si batem pana albusurile se albesc
si devin mate. Daca intorcem castronul ele nu cad!
Amestecam galbenusurile cu uleiul turnat fir (ca la maioneza).
Adaugam o lingura de albusuri ca sa le egalizam,
apoi le amestecam (de jos in sus) impreuna pana obtinem un aluat omogen.
Incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt,
amestecand cu blandete (cu ajutorul unei linguri).
Adaugam o lingura de albusuri ca sa le egalizam,
apoi le amestecam (de jos in sus) impreuna pana obtinem un aluat omogen.
Incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt,
amestecand cu blandete (cu ajutorul unei linguri).
Aluatul obtinut il asezam in tava imbracata cu hartie de copt
si il intindem bine catre toate colturile astfel incat sa obtinem o foaie uniforma ca grosime.
Coacem la foc mic (treapta 2 din 8) in cuptorul preincalzit,
timp de aprox. 12 minute.
si il intindem bine catre toate colturile astfel incat sa obtinem o foaie uniforma ca grosime.
Coacem la foc mic (treapta 2 din 8) in cuptorul preincalzit,
timp de aprox. 12 minute.
Scoatem foaia coata din tava in care am copt-o
si pana sa se raceasca intindem dulceata deasupra cat mai uniform.
si pana sa se raceasca intindem dulceata deasupra cat mai uniform.
Apoi rulam ajutandu-ne de foaia de copt.
Rulam, despindem foaia si iarasi rulam.
La final rasucim toata prajitura in foaia in care am copt si o lasam asa
sa se raceasca pe masa din bucatarie.
Rulam, despindem foaia si iarasi rulam.
La final rasucim toata prajitura in foaia in care am copt si o lasam asa
sa se raceasca pe masa din bucatarie.
2 comentarii:
arata atat de delicata si fina incat nu are cum sa fie decat delicioasa! o seara frumoasa
Multumesc Emily!
Este foarte usor de facut si absolut delicioasa.
Te imbratisez cu drag :)
Trimiteți un comentariu