luni, 26 septembrie 2011

Blat simplu


Pregătirea blatului:
8 ouă,
8 linguri zahăr tos,
4 linguri ulei,
1 plic praf de copt,
un vârf cuțit de sare,
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar,
16 linguri (ușor scuturate) cu făină 000.

Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem spumă tare cu sarea
si cu zaharul.

Încorporăm (cu ajutorul mixerului) uleiul (turnat fir).

Amestecăm în gălbenușuri o lingură de spumă de albuș iar apoi
(cu ajutorul lingurii) încorporăm toate gălbenușurile în albușuri.

Adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul și praful de copt.
Nu puneți toată făine deodată! Uneori, este nevoie de mai puțină făină.
De aceea păstrați câteva linguri și mai adăugați dacă este nevoie la final.
Aluatul obținut trebuie să curgă greu (consistența unei smântâni groase).

Îmbrăcați o formă rotundă (D=23cm) cu hârtie de copt și turnați aluatul în tavă.
Nivelați, apoi coaceți la foc mic (treapta 2 din 8) aprox. 50 de minute...

Când este copt, blatul trebuie să fie auriu și să treacă testul scobitorii.


Desfaceți blatul din hârtia de copt și lăsați-l pe masa din bucătărie
să se răcească foarte bine.


Blatul rece se taie în trei bucăți, cu ajutorul unui cuțit cu lama lungă și bine ascuțită


Se umple cu crema preferată după ce îl însiropați foarte bine.

Spor la lucru!

2 comentarii:

dar zaharul cand se adauga?

Zaharul se adauga in timp ce batem albusurile. Am corectat!
Multumesc pentru atentionare :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More