luni, 26 septembrie 2011

Blat cu cacao

Textul și pozele sunt originale.

Pentru un blat cu diametrul de 23 de cm și înălțimea de 8-10cm
avem nevoie de:
8 ouă,
8 linguri cu vârf de zahăr tos,
6 linguri scuturate cu cacao,
10 linguri cu vârf de făină 000
4 linguri ulei,
un praf de copt,
o jumătate linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
un vârf cuțit sare.

Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem spumă tare cu sarea...

... amestecăm gălbenușurile cu uleiul turnat fir...

... amestecăm o lingură de albușuri în gălbenușuri, apoi încorporăm
cu ajutorul unei linguri, toate gălbenușurile în albușuri...

... cernem jumătate din faină, împreună cu bicarbonatul și praful de copt
și încorporăm amestecând de jos în sus...

... cernem toată pudra de cacao și o amestecăm cu grijă.
Restul făinii îl adăugăm treptat
(cantitatea de făină diferă în funcție de cât de uscată este făina)
până obținem o consistență asemanătoare unei smântâni groase
(aluatul trebuie să curgă - dar greu)...

... turnăm aluatul într-o tavă rotună cu diametrul de 23 de cm
îmbrăcată cu hârtie de copt...

... și coacem aprox. 45-50 de minute la foc mic (treapta 2 din 8)...

... După ce a trecut testul scobitorii, blatul se scoate din tavă și se îndepărtează
hârtia de copt și se lasă sa se răcească pe un grătar sau pe un blat din lemn
folosit doar pentru prajituri.

... după ce s-a răcit foarte bine (câteva ore pe masa din bucătărie),
îl tăiem cu ajutorul uni cuțit cu lama lungă și bine ascuțit,
în trei bucăți. Acest blat se poate umple cu crema pe care o preferați
bineînțeles duă ce l-ați însiropat foarte bine.


Eu l-am umplut cu cremă ganache de ciocolată albă și ciocolată cu capuccino
și l-am decorat cu figurine din ciocolată plastică.

Spor la lucru!


0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More