joi, 14 aprilie 2011

Pască cu orez cu lapte


Pentru această pască avem nevoie de:
aluat de cozonac dintr-o jumătate de kg. de făină,
orez cu lapte mai vârtos
(dintr-un litru de lapte dulce,
200 gr orez cu bobul rotund,
4 linguri (cu vârf) zahar tos,
1 plic cu zahar vanilat),
1 plic praf de copt,
3 ouă,
1 fiolă esență de rom,
4 punguțe cu boabe de fasole sau orez.

Aluatul de cozonac îl împărțim în trei.
Dintr-o treime punem pe fundul formei de copt, o foaie.
Din cea de-a doua treime, facem un sul lung, pe care îl răsucim nu prea strâns
și îl așezăm în cruce peste foaia deja aranjată pe fundul tăvii.
Din ultima bucată de aluat facem tot un sul răsucit
pe care îl aranjăm pe marginea tăvii de jur împrejurul acesteia.
În golurile rămase punem 4 punguțe în care am pus boabe de fasole sau de orez -
acestea nu vor permite aluatului să creasca în locurile respective,
astfel ramânâd loc pentru umplutură!
Punem tava la loc călduț ca să crească aluatul cât timp pregătim umplutura.
Orezul bine răcit, îl amestecăm cu 2 ouă bătute și cu praful de copt.
Adăugăm și stafidele alese, spălate și stopite cu esență de rom.
Scoatem punguțele cu boabe și în locul lor punem orezul cu lapte.
Ungem totul cu un ou bătut bine (și peste umplutură),
apoi coacem aprox 45 de minute la foc potivit.
Lăsăm să se răcească pe un grătar.

Spor la lucru!
Sărbătoare plină de lumină!!!

1 comentarii:

Super faina, si buna cu siguranta.
Te pup cu drag si-ti doresc o zi minunata.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More