luni, 7 decembrie 2009

Tăvălită


Ingrediente:
10 ouă,
10 linguri zahăr,
5 linguri ulei,
12 linguri cu vârf de făină,
1 plic praf de copt,
coajă rasă de lamâie.


Pentru sosul de ciocolată:
200 gr. ciocolată cu cafea,
250 ml. lapte dulce,
eventual 1-2 lingurițe cafea solubilă.

1kg miez de nucă măcinat,
2 plicuri zahăr vanilat.


Ciocolata se taie mărunt și se pune în laptele clocotit.
Se amestecă până se topește.


Albușurile se bat spumă tare cu zahărul.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul și cu coaja de lamâie rasă.
Se amestecă ușor ambele aluaturi apoi se amestecă cu făina cernută împreună cu praful de copt.
Se pune la copt într-o tavă 33/35cm, îmbrăcată cu hârtie de copt.
Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.
Blatul bine răcit, se taie în bucăți potrivite care...


... se scufundă în sosul de ciocolată cald...


... se scurg și...


... se tăvălesc prin nucă măcinată, amestecată cu zahăr vanilat.


Cuburile trecute prin sosul de ciocolată pot fi tăvălite și prin nucă de cocos.


Prajitura se servește bine răcită, de preferat a doua zi.

Spor la lucru și poftă bună!

2 comentarii:

Buuuna,mai ales varianta prin nuca.Vrem si noi.

Si noua ne place mai mult varianta cu nuca :)
Va astept la masa de Craciun ;)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More