joi, 3 decembrie 2009

Napolitane cu cremă

Se apropie sărbătorile și niciodată nu avem destule prajituri!
Iată un dulce, care se poate pregăti cu câteva zile înainte,
se păstrează ușor și are un gust minunat :P
Pentru aceasta avem nevoie de:
4 foi de napolitană,
400 gr biscuiți,
400 gr zahăr,
200 ml lapte dulce fiert,
3 linguri cacao,
200 gr unt (80% grăsime),
2 linguri esență de rom,
100 gr stafide,
200 gr nuci (alune, migdale) tocate mărunt.
Biscuiții se pun în pungă și se sfărâmă cu ajutorul sucitorului.

Laptele și zahărul se fierb până capătă consistența unui sirop.

Se adaugă biscuiții și se mai ține pe foc 2-3 minute, amestecând continuu.

Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă untul, esenta de rom...

... pudra de cacao cernută, stafidele stropite cu esență de rom și nucile.

Se omogenizează apoi se împarte crema în 3 părți egale
și se repartizează uniform între foile de napolitană.

Se pune o greutate deasupra foilor și se dă la rece până a doua zi, când se taie romburi.


Se păstrează și o săptămână, la temperaturi scăzute - max.4gradeC (nu în frigider),
ambalate în cutii de carton.


Se potrivesc foarte bine cu un pahar cu vin alb.
Sărbători cu bine!!!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More