miercuri, 7 octombrie 2009

Plăcintă cu brânză


Ingrediente:
1 cană apă,
sucul unei jumătăţi de lamâie,
coaja unei lamâi,
1/2 cană ulei,
1/2 cană zahăr,
1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar,
25 gr drojdie proaspătă,
făină (000) cât cuprinde,

500 gr. brânză dulce bine scursă,
2-3 linguri zahar tos,
2 plicuri zahar vanilat,
1 lingură griş (dacă brânza este mai moale),
3 ouă,
100 gr. stafide,
zahăr pudră cu aromă de vanilie - pentru pudrat.


Se amestecă toate ingrdientele pentru foaie şi
se adaugă făină cât să rezulte un aluat care se farământă până se omogenizează.
Se lasă aluatul să crească până işi dublează volumul, apoi se imparte în 4 părţi.
Din fiecare sfert, întindeţi câte o foaie de aprox. 3-4mm grosime...


... puneţi umplutura de brânză şi întindeţi-o umiform...


... rulaţi foaia cu umplutura la mijloc şi puneţi rulourile în tăvi îmbrăcate cu hârtie de copt...


... puneţi la copt la foc potrivit, aprox. 30 de minute.
Lăsaţi să se răcească pe un grătar, apoi...


... pudraţi cu zahăr vanilat.


Spor la lucru şi poftă bună!

2 comentarii:

Multumesc, Michelle :)
Te asigur ca este si foarte gustoasa!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More