miercuri, 21 octombrie 2009

Perişoare cu sos

Ingrediente:
1kg carne tocată (amestec vită+porc),
100 gr orez,
1+1 ceapă,
2 ouă,
sare şi piper măcinat- după gust,
2 linguri pastă de roşii,
2 linguri pastă de ardei,
3 legături de mărar,
2 linguri ulei,
300ml supă de carne,
5-6 boabe de piper,
o foaie de dafin.

Orezul se alege şi se spală în câteva ape.
O ceapă se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
O legătură de mărar se alege, se spală şi se toacă mărunt.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată, ouăle, orezul,
sare şi piper măcinat - după gust- şi cu mărarul tocat.

Cu palmele umezite, se modelează perişoare şi se aşează pe o farfurie umezită.

Punem perişoarele într-o oală cu apă care clocoteşte
şi le lăsăm până se ridică la suprafaţă (3-4 minute).
Scoatem perişoarele pe o farfurie curată cu ajutorul unei linguri de spumă.

Separat, punem cealaltă ceapă tocată mărunt să se înăbuşe
cu uleiul şi o ceşcuţă cu supă de carne.
Când a devenit sticloasă, adăugăm pasta de ardei şi pe cea de roşii - desfăcută în supa,
câteva boabe de piper şi o foaie de dafin.
Fierbem amestecul 5 minute apoi adăugăm perişoarele fierte şi restul de mărar tocat mărunt.
Potrivim de sare şi mai dăm câteva clocote împreună.


Spor la lucru şi poftă bună!

4 comentarii:

De cand am asteptat eu sa apara aceasta reteta .... am sa o incerc maine , pardon ... :) azi .

Pupice mua ,mua

Sper sa va placa :P Pofta buna! :D

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More