marți, 20 octombrie 2009

Ciulama de pui

Ingrediente:
1kg carne de pui (cu os),
4 linguri (cu vârf) cu făină,
1+1 ceapă,
2 morcovi,
4 linguri cu smântâna groasă,
300ml lapte dulce,
100ml ulei,
pătrunjel verde,
sare după gust,
piper alb (proaspăt măcinat).

Carnea se pârleşte şi se spală în câteva ape reci.
Se pune la fiert împreună cu o ceapă întreagă şi morcovii, în apă sărată.
Se curăţă spuma cât mai des şi când carnea este pe 3/4 fiartă, se scoate din oală,
se şterge cu un prosop de hârtie şi se pune la prăjit în ulei bine încins -
numai cât să facă puţină crustă şi să se rumenească uşor.
Între timp, strecurăm supa, păstrăm morcovii şi aruncăm ceapa.
Apoi, tocăm mărunt cealaltă ceapă şi o înăbuşim cu o lingură de ulei şi o ceşcuţă de supă.
Când ceapa devine sticloasă, adăugăm făina desfăcută în laptele amestecat cu smântâna.
Dacă este necesar mai adăugăm supă de carne.
Fierbem sosul (amestecând foarte des) aprox. 10 minute.
Potrivim de sare, presărăm piper alb (proaspăt măcinat) şi carnea prăjită.
Fierbem împreună încă 5 minute.

Servim cu pătrunjel tocat mărunt şi un boţ de mămăligă...

... sau mai simandicos -
decorată cu morcovul alături de care a fiert în supă
(şi pe care v-am avertizat să nu-l aruncaţi :P

Poftă bună!

2 comentarii:

Arata tare bine ciulamaua de pui preparata si prezentata de tine.Cu siguranta este si gustoasa.Asa un pic ma pricep si eu in a prepara unele feluri, nu prea sofisticate desigur..Te mai asteptam cu ceva bun! Pe curand!

Multumesc,Alex!
Chiar daca zici ca nu te pricepi, poti sa incerci. Trebuie sa ai curaj si satisfactiile vor fi pe masura.
O zi buna!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More