Ingrediente:
500 gr făină (000),
apă,
300 gr cartofi,
1 lingură rasă sare,
20 gr drojdie de bere,
1 linguriţă zahăr,
3 linguri lapte praf,
4 cârnăciori subţiri (în maţ),
2 ouă fierte (tare).
Între timp, curăţaţi cartofii de coajă şi daţi-i pe răzătoarea mare.
Adăugaţi drojdia crescută şi omogenizaţi. Puneţi cartofii raşi.
Turnaţi câte puţină apă şi frământaţi până cand obţineţi un aluat legat care nu se mai ţine de mână.
Frămânataţi-l 10-15 minute şi apoi lăsaţi-l să crească aprox. 1 oră.
Cât creşte aluatul, fierbeţi 3 ouă, le curăţaţi de coajă şi le tăiaţi în jumătate.
Spălaţi cârnaţii şi îi ştergeţi cu un şervet uscat.
Aşezaţi pe foaie jumătaţi de ou şi cărnăciori, apoi rulaţi foaia...
Lăsaţi să mai crească şi în tavă 30 de minute...
Încercaţi dacă aluatul este copt, cu ajutorul unui beţişor lung şi subţire.
Când acesta iese curat din pâine înseamnă că aluatul este copt.
apoi înfăşuraţi-o repede într-un şervet de bumbac şi lăsaţi-o aşa până când se răceşte.
Aşa va rămâne proaspătă câteva zile.
Se poate servi caldă sau rece, este un excelent mic dejun alături de un ceai aromat
sau poate fi luată în excursie sau de ce nu, în pacheţelul pentru şcoală sau serviciu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu